Nem kapott, hiába volt elsőbbsége a motoros nőnek, aki súlyosan megsérült

2023. június 28. 20:00 | behir.hu

Elsőbbségadás elmulasztása miatt sérült meg súlyosan egy nő Békéscsabán még májusban. A rendőrség adatai szerint Békés vármegyében ez a szabálysértés vezet a legtöbbször személyi sérüléssel járó közlekedési balesethez, ezért ismét arra kérik a közlekedőket, hogy legyenek figyelmesebbek!

Békéscsabán, a Kisfényesi utca és a Körte sor kereszteződésében május 24-én, 15 óra után néhány perccel egy személygépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget egy segédmotoros kerékpárral közlekedő nőnek – idézte fel a történteket szerda délutáni közleményében a rendőrség. A járművek nem ütköztek össze, de a nő elesett, és súlyosan megsérült. Az autós beismerte, hogy bár igyekezett nagyon figyelni, ő volt a hibás. A Békéscsabai Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt eljárást indított ellene. A rendőrök a baleset körülményeinek vizsgálatát befejezték, és az ügy iratait 2023. június 28-án továbbították az ügyészségre.

Az elsőbbségadás elmulasztása Békés vármegyében vezető baleseti ok. Ebben az évben május 31-éig 148 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a vármegye útjain, és a szerencsétlenségek közel feléhez, 61 balesethez ez a szabálytalanság vezetett. Az ütközések okozói közül kihallgatásukon többen elmondták, hogy nem vették észre vagy csak későn látták meg a másik közlekedőt. Vannak, akik azt is hozzátették, hogy igyekeztek alaposan körülnézni, ennek ellenére történt meg a baj. Ez is mutatja, hogy a közúti közlekedés veszélyes üzem, akár egy pillanatnyi figyelmetlenségnek is súlyos, akár tragikus következménye lehet. A rendőrség ezért ismételten kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a szabályokat, kereszteződésekben különösen legyenek óvatosak! Ha tábla nem kötelez megállásra, de ez szükséges ahhoz, hogy alaposan körül tudjanak nézni és szükség esetén eleget tudjanak tenni elsőbbségadási kötelezettségüknek, akkor lassítás helyett inkább álljanak meg!

További programok »

Kék hírek

Az AnyDesk kockázatai – figyeljen, mert az összes pénzét elveszítheti!

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete újabb AnyDesket felhasználó csaló megkeresésekről kapott bejelentéseket. Békés vármegyében is sokan veszítették már el úgy a pénzüket, hogy idegenek kérésére telepítették ezt az alkalmazást – tájékoztatott a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság .
2024. május 24. 07:27
FEL