Sem elsőbbséget, sem segítséget nem kapott az elütött motoros Békésen

2024. április 19. 08:23 | behir.hu

Nem adott elsőbbséget egy motorosnak egy teherautó-sofőr Békésen. A fiatalember elesett, fájlalta a lábát, a sofőr és a kollégája ennek ellenére magára hagyták. A rendőrség befejezte a baleset körülményeinek vizsgálatát.

Békésen, a Kossuth Lajos utcában január 21-én 18 óra előtt pár perccel egy benzinkútról egymás után kanyarodott ki két teherkocsi. A hátul haladó sofőr úgy követte társát, hogy nem adott elsőbbséget egy segédmotoros kerékpárosnak. A fiatalember fékezett, el akarta kerülni az ütközést, de elesett. A teherautó vezetője kiszállt. Az előtte induló kollégája is látta a tükörből, hogy mi történt, ezért ő is megállt. Mindketten odamentek a fiúhoz, és az elsőbbségadást elmulasztó sofőr megkérdezte tőle, hogy megsérült-e. A fiatalember mondta, hogy fáj a lába, ennek ellenére a férfiak elmentek a helyszínről anélkül, hogy segítséget hívtak volna – számolt be az esetről a rendőrség.

A sérült tizenéves nem emlékezett a teherkocsik rendszámára, és arra sem, hogy milyen feliratok voltak a járműveken. Azt mondta, hogy az egész túl gyorsan történt, ezért nem tudta megfigyelni az embereket és a járműveket sem. A rendőrök aprólékos adatgyűjtéssel másnapra kiderítették, hogy kik voltak a sofőrök. Kihallgatásukon mindketten elismerték, hogy hibáztak, amikor magára hagyták a sérültet. Bár az a férfi döntött így, aki nem adott elsőbbséget, de kollégája utóbb megbánta, hogy csak hallgatott, nem szólt semmit, és nem győzte meg őt arról, hogy mentőt, rendőrt kell hívniuk.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya mindkét férfit segítségnyújtás elmulasztása bűncselekménnyel gyanúsítja. A baleset körülményeinek vizsgálatát a rendőrség befejezte, és az ügy iratait továbbította az ügyészségre.

További programok »

FEL