Rosszul lett a sofőr, aki Telekgerendás közelében hajtott árokba

2023. augusztus 29. 13:59 | behir.hu

Közlekedési baleset Békéscsabán és Újkígyóson, ittas és engedély nélküli járművezetés gyanúja Békésen, hamis közokirat a gyulai határátkelőn.

Békéscsabán, a 47-es számú főúton, Telekgerendás közelében augusztus 28-án, 11 óra 45 perc körül egy személyautó vezetője feltehetően rosszul lett, ezért letért az útról, árokba hajtott és egy betonfal átereszének ütközve állt meg. Az autót vezető férfi könnyebb sérüléseket szenvedett – számolt be az esetről kedden a rendőrség.

Újkígyós külterületén, 15 óra körül egy személygépkocsi vezetője az egyik útkereszteződésben nem adott elsőbbséget egy másik személyautónak és összeütköztek. A balesetben ketten könnyebben megsérültek.

Nem sokkal később, 16 óra 30 perc körül Újkígyós belterületén, a Gyulai utcán történt baleset. Egy teherautó vezetője megfordult az úton, majd amikor ismét be akart csatlakozni a forgalomba, nem adott elsőbbséget egy motorkerékpárral közlekedő férfinak és elütötte. A motoros megsérült, sérülései nem súlyosak. Felmerült a gyanúja annak, hogy a teherautó vezetője ittasan közlekedett.

A gyanú szerint ittasan vezetett az a férfi is, akit augusztus 28-án 19 óra 15 perckor ellenőriztek a rendőrök Békésen, a Szabadkai utcában. Személyautót vezetett, amikor megállították és a helyszíni alkoholmérés eredménye pozitív értéket mutatott. A férfinak soha nem volt vezetői engedélye, ennek ellenére nem csak most, hanem egy héttel korábban is engedély nélküli vezetés miatt intézkedtek vele szemben a rendőrök és akkor is ittasan vezetett. A Békési Rendőrkapitányság a két ügyet együttesen kezeli és az eljáró bíróval egyeztetve folytatja le az eljárást.

A gyulai közúti határátkelőhelyen kilépésre jelentkezett egy grúz állampolgárságú férfi augusztus 28-án, 16 óra után néhány perccel. A férfi egy lengyel honosságú teherautóval akarta elhagyni az országot, de az ellenőrzést végző határrendészeknek feltűnt, hogy a vezetői engedélye nem eredeti, hanem teljes egészében hamisítvány. A határrendészeti kirendeltség munkatársai lefoglalták az okmány, a férfi ellen pedig a Gyulai Rendőrkapitányság közokirat-hamisítás bűntett gyanúja miatt eljárást indított.

További programok »

Gyula

FEL