Nem csak az állatok merülnek téli álomba

2016. november 9. 06:51 | Varga Diána

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkja november 7-től zárva tart, ezért 2017. március közepéig csak csoportok (min. 10 fő) részére nyit meg előzetes bejelentkezés (legalább egy héttel a tervezett látogatás előtt) alapján, eseti jelleggel.

Ebben az időszakban ugyanis bizonyos állatfajok téli álmot alszanak, így őket nem is láthatják a vendégek. Részleges téliálomra vonulnak a nyestkutyák és a borzok, az állatpark kis taván élő récéket pedig egy zárt téli volierbe helyezzük át, nehogy a ragadozómadarak zsákmányává váljanak. A teknősök – akik szintén a látogatók nagy kedvencei –, egy avarral bélelt dobozban, 10 fok alatti hőmérsékleten töltik majd a telet - írja közleményében az állatpark.

Ezzel együtt a hideg évszakban is akad látnivaló az állatparkban, ezt igény esetén szívesen meg is mutatjuk a csoportosan érkező vendégeknek. Az állatok jó része télen is bemutatható, s külön érdekesség, hogy sokan közülük már téli bundát öltöttek magukra. A bölényeknél, az őzeknél, a rókáknál, a nádi farkasoknál, és a vaddisznóknál egyaránt látványos ez a szőrzetváltás.

Akik esetleg mégis úgy döntenek, hogy a családdal, barátokkal tesznek egy sétát a téli Anna-ligetben, azok megcsodálhatják az örökzöldeket: sima fenyőket, virginiai borókákat és a madárvilág is élénk a hideg hónapokban: mindenütt fakopáncsok szorgoskodnak, s állandó téli vendégei a ligetnek a zöld küllők, őszapók, cinegék, süvöltők és a karvalyok.

FEL