Vigyázat, garantált mosolybomba: így néznek ki a Körösvölgyi Állatpark új lakói!

2016. április 10. 15:00 | Varga Diána

Hosszú, fárasztó hete volt? Megmutatjuk a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkjának legújabb lakóit. Vigyázzon, a mosoly garantált!

Hét csíkos vadmalac született kicsivel több, mint egy hete a Körösvölgyi Állatparkban. A kicsiket anyjuk általában rejtegeti egy ideig, de stábunknak bemutatkoztak a jövevények. A parkban három vaddisznó él, a két koca közül az egyik hat utódot fialt tavaly, ezúttal a másikon volt a sor. A vaddisznó kicsinyei általában kéthónapos korukig szopnak, aztán anyjuk fokozatosan leválasztja őket.

Czifrák Gábor, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi területfelügyelője kérdésünkre elmondta: az állatpark legtöbb lakója szinte kézből etethető, persze vannak kivételek: ilyenek a vaddisznók, hiszen nagyot haraphatnak. Vannak olyan ragadozók is, amelyeknél kifejezetten figyelmetetnek az ilyesféle veszélyre. Az őzek, szarvasokat azonban például akár testközelből is megfigyelhetik a látogatók. 

Az állatpark madarainak száma is gyarapodott: 15 tőkés réce kiskacsa kelt ki nemrég a tojásokból. További két tojó is kotlik, és a nyári lúd is elkezdte lerakni a tojásait. Az állatpark munkatársai arra számítanak, hogy idén további kisállítok születnek majd.

 

FEL