Nem adott elsőbbséget, balesetet okozott

2017. március 1. 14:41 | Mikóczy Erika

Vádemelést javasol a rendőrség egy férfi ellen, aki figyelmetlenül tolatott és kihajtott egy motoros elé Füzesgyarmaton. A motor vezetője vészfékezett, de az ütközést nem tudta elkerülni, a balesetben súlyosan megsérült.

Elsőbbségadás elmulasztása miatt történt súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset 2016. december 12-én, Füzesgyarmaton. A Gacsári utcában egy személygépkocsi vezetője egy ház kapubejárójáról tolatott ki az úttestre. Neki balról érkezett egy segédmotoros kerékpárral közlekedő férfi, akinek nem adott elsőbbséget. A motor vezetője vészfékezett, de nem tudta elkerülni az ütközést. Nekiment az autó oldalának, elesett és súlyosan megsérült.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság az autót vezető szeghalmi férfit közúti baleset okozása vétség elkövetésével gyanúsítja. A baleset körülményeinek vizsgálatát a rendőrkapitányság befejezte és a büntetőeljárás iratait 2017. február 27-én vádemelési javaslattal továbbította a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészségre.

A balesetet követően a személygépkocsi vezetője elmondta, hogy az út melletti fák miatt nem látta be jól azt a területet, ahová tolatott. Két utasa volt, de nem kérte meg egyiküket sem arra, hogy szálljanak ki a járműből és segítsenek neki.

A történtek kapcsán a rendőrség figyelmet kér a közlekedőktől. Az elsőbbségadás elmulasztása Békés megyében évek óta a három legfőbb baleseti ok egyike. Tolatáskor különösen körültekintőnek kell lenni.

A közúti közlekedés szabályairól szóló rendelet előírja:

„Ha a személy- és vagyonbiztonság megkívánja, a hátramenethez a járművezetőnek gondoskodnia kell arra alkalmas irányító személy közreműködéséről. Az irányító személynek úgy kell elhelyezkednie, hogy folyamatosan lássa a jármű mögötti területet és a jármű vezetőjével is kapcsolata legyen.”

A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat! A szabálytalanság nagyban növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát.

Forrás: police.hu

További programok »

FEL