Négyhektárnyi új iparterület: 200 milliós beruházást adtak át Mezőberényben

2019. július 3. 18:46 | Kovács Andrea

Mintegy 4 hektáros új iparterületet adtak át Mezőberényben a 47-es főút mellett. A 200 millió forintos uniós támogatással kiépített létesítményben az ünnepélyes szalagátvágás után két vállalkozóval szerződést is aláírt az önkormányzat. Az egyikük fémipari megmunkálással foglalkozó üzemet épít, a másik vállalkozás pedig logisztikai központot hoz létre az területen.

 

 

A vidéki települések fejlesztését célzó beruházások egyike ez a 200 millió forintos uniós támogatással megvalósuló iparterület, amely hozzájárul Mezőberény gazdasági fellendüléséhez és lakosságmegtartó erejéhez mondta el köszöntőjében Dankó Béla országgyűlési képviselő, majd hozzátette: a településen működő cégek vállalkozások, gazdálkodók és az önkormányzat az előző uniós ciklusban együttesen 103 uniós pályázaton nyertek, ami körülbelül 4,7 milliárd forintos támogatási összeget jelent.

 

Fotó: Kugyelka Attila

 

Dr. Kása Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatal hatósági osztályvezetője arról beszélt:  Mezőberény 10 ezernyi lakosával kisvárosnak számít de nagy szívvel és kitartással valósítja meg célkitűzéseit. A most átadott 192 milliós forintos uniós támogatásból és 10 millió forintos önkormányzati erőből megvalósult fejlesztés jó példája annak a jövőbe tekintő felelősségteljes településvezetői gondolkodásnak amely él azokkal a lehetőségekkel amelyek elengedhetetlenek egy város fejlesztéséhez.

A  Csabai úti felüljárónál régóta tervezett ipari terület fejlesztése azért is nagyon fontos a város számára, mert a jövőt, a munkahelyeket és a megélhetést segíti – hangsúlyozta Mezőberény polgármestere Siklósi István, aki azt is elmondta, hogy az iparterületen bő egy éve indult beruházást komoly előkészítő munka előzte meg. A terület csak nagyon kis részében volt az önkormányzat tulajdona. Telekcserével, ingatlanvásárlással sikerült megszerezniük a 4 hektár körüli területet, ahová megépíthették ezt a létesítmény. Az önkormányzat nagyon fontosnak tartja, hogy olyan cégek települjenek ide, amelyek munkahelyeket teremtenek a városban – hangsúlyozta Mezőberény polgármestere.

 

Fotó: Kugyelka Attila

Az ünnepélyes szalagátvágás után az iparterületen üzemet illetve csarnokot építő két vállalkozóval írt alá szerződést az önkormányzat. A mezőberényi Török Zsolt Németországi cégének egy részét szeretné hazatelepíteni. A Roteisen-Bau Kft. ügyvezetője elmondta: két-három éve fogalmazódott meg benne az ötlet, hogy a fémipart itthon is fel kellene erősíteni, mert a tapasztalatai szerint a kivitelező vállalkozók és a munkaerő is egy kicsit eltűnt a piacról. A fémipari szerkezeteket gyártó cégét 6-8 fővel indítaná el Mezőberényben – mondta el Török Zsolt.

 

Fotó: Kugyelka Attila

A másik vállalkozó logisztikai központot akar létrehozni, az iparterületen, amelyből akár egy vállalkozói inkubátorház is kialakulhat. Boros Tibor, a Bort-Credit Kft ügyvezető igazgató elmondta: több helyi és környékbeli partnerrel folytat tárgyalást, egy körülbelül egy ezer négyzetméteres csarnok építésére már van igény, de nagyobb partnerekkel is egyeztetnek , így elképzelhető, hogy egy nagyobb méretű csarnok, akár egy vállalkozói inkubátor ház is épülhet.

 

Fotó: Kugyelka Attila

Az iparterületen a beruházás részeként az alap infrastrukturális elemek mellett a működéshez szükséges portaépületet, hídmérleget és parkolókat is kiépítettek.

 

7.TV

Evangélikus és református istentiszteletek újra a 7.Tv műsorán

A békéscsabai evangélikus és református gyülekezetekben, a járvány tavaszi hullámához hasonlóan, jelenleg sem tarthatnak istentiszteleteket. Ezzel szemben - ugyan szigorú óvintézkedésekkel -, de a katolikus templomokat továbbra is látogathatják a hívek. A 7.Tv Támasz című műsorában nézőink újra láthatják az evangélikus és református istentiszteleteket vasárnap délelőtt 9 és 10 órától.
2020. november 21. 12:57
FEL