Négy idősek klubja újult meg Orosházán pályázati forrásból és önerőből

2019. augusztus 22. 13:16 | behir

Orosháza önkormányzata közel 150 millió forintból fejlesztette a nappali szociális ellátás infrastruktúráját.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban elnyert pályázati forrás mellé az önkormányzat önerőt is rendelt, így az Egységes Szociális Központ (ESZK) Reménység, Őszirózsa, Öreg Tölgy és Gyöngyvirág Klubjai újultak meg. A megújuló energiaforrások telepítése, nyílászárók cseréje, külső hőszigetelés, akadálymentes parkoló, mosdó kiépítése, fűtési rendszerek korszerűsítése, valamint új villamoshálózat kialakítása következtében az ellátás feltételei jelentősen javultak, a fenntartás pedig költséghatékonyabb lett – derül ki a polgármesteri kabinet közleményéből.
 
- Idősbarát díjjal is elismert önkormányzatként kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy időseinknek méltányos és nyugodt körülményeket biztosítsunk. A mostani fejlesztések által az itt dolgozók munkakörülményei is nagymértékben javultak, valóban egy szebb és kényelmesebb környezetben működhetnek a klubok, remélem, mindenki megelégedésére - fogalmazott Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere az ünnepi átadáson, melynek a Gyöngyvirág Klub adott helyet.
 
Mind a négy klub tagjai képviseltették magukat az átadó ünnepségen, ahol Bogárné Kiss Ildikó, az ESZK vezetője a beruházás jelentőségét emelte ki.
- A klubok kívül, belül átalakultak, megszépültek. Megnyugtató számunkra, hogy a fenntartó, Orosháza Város Önkormányzata kiemelt feladatának tartja, hogy az ESZK intézményei folyamatosan fejlődjenek, és az általunk nyújtott szolgáltatások minősége még inkább javuljon. A tárgyi feltételeket tekintve: új bútorok, textíliák és egyéb használati tárgyak állnak az idősek rendelkezésére a felújított klubokban, ezeket az intézmény saját költségvetéséből vásárolta meg. 

További programok »

Fejlesztéspolitika

Folyamatosan fejlődik Sarkad – Ezúttal a városi piac újul meg

Uniós forrásból újul meg a sarkadi piac teljes egésze – a területen korábban nem volt árusító csarnok és parkoló sem. A tervek szerint a beruházás a termelők és a vásárlók életét is megkönnyíti. A piac nem csak a csütörtöki és vasárnapi piac napok, hanem a majális és kisebb koncertek helyszínéül is szolgálhat majd.
2020. február 18. 07:32
FEL