Négy baleset, két súlyos és hét könnyű sérült

2021. december 10. 11:21 | behir

Békés megyében 2021. december 9-én négy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre.

Békéscsaba külterületén 7 óra 30 perc körül letért az útról és fának ütközött egy Csanádapáca felől Békéscsaba irányába tartó személygépkocsi. A baleset valószínűleg azért történt, mert az autó vezetője nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel hajtott. A nő, aki egyedül volt a kocsiban, könnyű sérülést szenvedett.

Szintén Békéscsabán, a Baross utcán 16 óra után néhány perccel egy személygépkocsi sávváltás közben összeütközött egy segédmotor-kerékpárossal. A motort vezető férfi súlyosan megsérült.

 

Baleset Békéscsabán - Forrás: police.hu

(forrás: police.hu)

 

Szarvason, a Vágóhíd utca és a Gárdonyi Géza utca kereszteződésében 16 óra 45 perc körül egy 10 éves kislány kiszalad egy kisteherautó elé, ami elütötte. A gyermek súlyosan megsérült.

A 47-es számú főúton, Csorvásnál 18 óra 15 perc körül egy kisbusz vezetője meg akart előzni egy traktort, de eközben nekiütközött a traktor hátsó kerekének. A kisbusz árokba hajtott, a vezetője és öt utasa könnyebben megsérült.

A történtek kapcsán a rendőrség ismételten kéri a közlekedőket, hogy figyeljenek jobban és tartsák be a szabályokat! A járművezetők az útviszonyoknak, a látási viszonyoknak megfelelő sebességgel hajtsanak, és csak akkor előzzenek, ha a manővert biztonságosan be is tudják fejezni!

Sávváltáskor figyeljenek a mellettük haladókra, a mögöttük érkezőkre! Az elsőbbségadásra kötelező jelzéseket a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak is figyelniük kell.  Ha kereszteződéshez érnek, nézzenek jól körül és inkább álljanak meg, mint hogy hirtelen kihajtsanak, vagy kilépjenek egy közeledő jármű elé.

…hogy mindenki hazaérjen!

(forrás: police.hu)

További programok »

FEL