Napsütéses „kolbászkodás”

2017. október 28. 12:30 | behir.hu

A  Százszorszép Művészeti Bázisóvoda  Cica csoportja immár hatodik alkalommal vett részt városunk jeles eseményén, a kolbászfesztiválon.

Az óvodában célul tűzték ki, hogy a gyermekekkel megismertetik azokat a helyi értékeket, népi hagyományokat, melyek kialakítják a gyerekek lokálpatrióta szemléletét. A  projektrendszerű témafeldolgozás az intézményben a népművészet, a népi élet, a népszokások felelevenítésével és mindenekelőtt a népi kultúra értékeinek megélésével történik (tarhonyakészítés, csigapödrés, kukoricamorzsolás stb.).  A projekt zárása, mintegy csúcspontja a fesztivál ifjúsági gyúrásán való részvétel volt. A családok, szülők, nagyszülők mindvégig aktív részesei voltak a felkészülésnek és a jeles napnak, az esemény igazi csapattá kovácsolta a kis közösséget. A fesztivál szervezői lehetőséget biztosítottak a részvételre, belépőjegyekkel támogatták csapatot. A nap végére, a fáradságos munka gyümölcseként kategóriájában első helyezést ért el a csapat, feltéve a koronát több hetes együttműködésre.

Ez a hét a „kolbászkodáson” és a  gyönyörű őszi időn kívül még sok örömöt adott az óvoda gyermekeinek. Hiszen birtokba vehették a felújított, füvesített, régi és új eszközökkel kialakított ovi udvart, továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériumának munkatársa, Mészáros Imre látogatott el az intézménybe, különdíjjal jutalmazva a Cica csoportos gyermekeket. Az értékes díjat az Európai Mobilitási Hét, „Közös út!” című pályázatára eljuttatott kreatív alkotásukkal érdemelték ki.

[gallery size="large" ids="60212,60211,60210"]

További programok »

Itthon

FEL