Napokon belül elindul a megyei koraszülöttmentő

2019. május 2. 18:18 | Vágvölgyi Nóra

Újabb jelentős szponzori felajánlás érkezett a megyei koraszülöttmentő-autó üzemeltetésére. A Global Safe Services Kft. és a 104 Rádió 1 összesen 1 millió forinttal támogatja az Alapítvány működését.

 

 

A Global Safe Services Kft. és a 104 Rádió 1 vezetősége másfél évvel ezelőtt vette fel először a kapcsolatot a megyei kórházzal, hogy hosszútávon szeretnék segíteni a koraszülöttmentő-autó üzemeltetését.

A két cég a fiatal generáció értékteremtő megmozdulásait már korábban is támogatta, a Garabonciás Napokra, a Békéscsaba-Arad-Békéscsaba Szupermaratonra vagy akár a Szarvasi Vízi Színház előadásaira is ajánlottak már fel összeget.

A legfiatalabb korosztály a legfontosabb, és a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány őket képviseli – tette hozzá Benkó György ügyvezető tulajdonos.

Ezentúl minden évben 1 millió forintot ajánlanak fel a mentőautó üzemeltetésére. Emellett ígéretet tett a cégtulajdonos, hogy a rádió hírműsoraiban, programajánlóiban és valamennyi platformon támogatni, népszerűsíteni fogják az alapítvány munkáját.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, folyamatosan dolgoznak azon, hogy a mentőautó minél hamarabb munkába álljon. Kiemelte azt is, példaértékű az az összefogás, amely a megyében tapasztalható, hiszen mai napig érkeznek felajánlások hozzájuk.

A kuratórium elnöke elárulta, az ÁNTSZ engedélyt már megkapták, már csak a kék fény engedélyére várnak, így napokon belül elindulhat a koraszülött rohammentő.

Hozzátette, május 20-ig mindenki dönthet adója 1 százalékáról, és aki úgy határoz, hogy az alapítványt támogatja, biztosan életet ment.

 

További programok »

FEL