Nagy sikerrel zárult az idei Bétazen

2022. július 2. 20:06 | Szabó Judit

Idén 46. alkalommal rendezték meg a Békés-tarhosi Zenei Napokat. A június 19. és július 2. között zajló programsorozat a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar hangversenyével indult és a Belencéres Néptáncegyüttes gálaműsorával zárult.

A Békés-tarhosi Zenei Napok az ország egyik legnagyobb múltra visszatekintő komolyzenei fesztiválja. A programok hat helyszínen zajlottak, legtöbbjük ingyenesen megtekinthető volt. A záró gálaműsor helyszínét a telt házas kulturális központ adta Békésen. A Belencéres Néptáncegyüttes évek óta szerepel a fesztivál záróakkordjaként. Az együttes művészeti vezetője elmondta, megtiszteltetésnek érzi, hogy egy ilyen színvonalas rendezvényt zárhatnak le előadásukkal.

– Elmondhatom, hogy a táncosoknak, a szülőknek, illetve a háttérmunkásainknak is ez az év csúcspontja – emelte ki Okányi Mihály

A néptáncos egyesület az utánpótlás csapatával közösen tizenegy produkcióval készült a gálára. 

A város polgármestere elmondta, látszódott a vendégeken a pandémiás bezártság utáni jó hangulat, amely a nívós produkciók személyes megtekintését övezte.

– Nagyon jól sikerült az idei rendezvény. A tavalyi, a vírusfenyegetettség árnyékában megrendezett Bétazenhez képest jóval többen voltak jelen, röviden a "siker" szóval tudnám jellemezni az idei fesztivált – emelte ki Kálmán Tibor.

A városvezető hozzátette, hogy 46. Bétazen a turizmus területén is fellendülést hozott Békésnek. Mint mondta, azon dolgoznak, hogy a következő években is legalább ilyen nagyszámú látogatót csalogassanak a településre.

Galéria

 

 

 

További programok »

FEL