Nagy küzdelem után egy góllal kaptak ki az orosházi kézilabdás lányok

2021. április 11. 10:03 | Papp Ádám Sándor

Budapesten, a Pénzügyőr otthonában lépett pályára a női kézilabda NB I/B-ben szereplő OXXO Energy Orosházi NKC szombaton. A viharsarki együttes egy góllal, 21:20-ra kapott ki a közvetlen riválistól.

Jól kezdte az összecsapást a vendég együttes, amely a 7. perc végén 4:2-re vezetett. A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok, kiegyenlített csata zajlott a pályán. Az első félidő közepén fokozatot váltott a Pénzügyőr, amely a 22. percre 12:8-ra lépett el ellenfelétől. A játékrész végéig már csak egy hazai és két vendég találat érkezett, így 13:10-es eredménnyel mentek a felek a nagyszünetre.

A fordulást követően ugyan öt góllal is vezetett a Pénzügyőr, nagyot küzdött a viharsarki együttes, amely a 40. percre kiegyenlítette az állást (15:15). A hazai időkérések megtörték az orosházi jó sorozatot. A következő 10 percben gólképtelen volt a vendég csapat, az 51. percben 20:15-re vitt a házigazda. Itt még azonban nem ért véget a mérkőzés! Az Orosháza új erőre kapott, jól védekezett és támadásban is remekelt: a találkozó utolsó percében sikerült az egyenlítés (20:20). A hazaiak büntetőhöz jutottak 8 másodperccel a vége előtt, amelyet Blaubacher Dóra értékesíteni tudott, így 21:20-as hazai siker született.

– Nehéz úgy nyilatkozni, hogy tíz másodperccel a vége előtt kapjuk a vesztes gólt. Összességében nem lehetek a csapat teljesítményével elégedetlen. Természetesen annak nem örülök, hogy pont nélkül utazunk haza. Ebben a mérkőzésben a kézilabda minden szépsége benne volt. Nagyon jó taktikai csata volt, mindkét csapat nagyot küzdött és kapusparádét is láthattunk. Örülhet a magyar kézilabda, hogy ilyen korosztályos válogatott kapusai vannak, mint Csizmadia Fanni és Sass Kincső. Gratulálok a Pénzügyőrnek a győzelemhez. Bízom benne, hogy jövő héten pontot is tudunk szerezni – értékelt a mérkőzés után Herbert Gábor vezetőedző az orosháziak facebook oldalán.

A viharsarki együttes legközelebb április 18-án 18 órától lép pályára, amikor a második fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolnak. Az Orosháza ellenfele a Kispest NKK Vajk csapata lesz az Eötvös-csarnokban.

További programok »

FEL