Kézilabda: Korábbi válogatott játékos lesz az edző Orosházán

2020. május 5. 19:16 | behir

Új edzővel kezdi meg a következő idényt az NB I/B-s Orosházi NKC női kézilabdacsapata. A következő szezonban Herbert Gábor ül majd a kispadon.

A bajnokság végeztével a háttérben folyamatosan zajlott a Dunaújvárosba távozó Vágó Attila utódjának keresése. Az OXXO Energy Orosházi NKC hétfőn este jelentette be, hogy a jövőjüket Herbert Gáborral képzelik el - írja az OrosCafé.

– Személyében olyan fiatal, agilis edzőt köszönthetünk a felnőtt csapat élén, aki képes céljaink megvalósítására. Kiemelném, hogy egyformán gondolkodunk a fiatalokról és az utánpótlásról, ami azért is különösen fontos, mert nem titkolt célunk, hogy minél több saját nevelésű játékost szeretnénk a nagyok között látni – fogalmazott az együttes közösségi oldalán Dancsó Attila klubelnök.

Játékosként beálló poszton szereplő Herbert magyar bajnoki címet is szerzett a Pick Szeged színeiben, de megfordult Százhalombattán, Győrben és Csurgón is. Edzőként még pályája elején jár, legutóbb az Algyő NB I/B-s férfi együttesét vezette.

– Igazából először meglepett a megkeresés, majd elgondolkodtam rajta. Ami a leginkább vonzó volt az ajánlatban, hogy egy olyan klubhoz érkezhetek, ahol híresen rendezettek a viszonyok, emellett megfogalmaztak közép- és hosszú távú terveket. Fontos volt az is, hogy Dancsó Attila velem képzelte el a folytatást. Mindenképp egy új ablakot nyitok az edzői karrieremben és várom a közös munkát a lányokkal – nyilatkozott az orosháziak újdonsült trénere.

 

Herbert Gábor (Fotó: utanpotlaspickhandball.hu)

Herbert Gábor (Fotó: utanpotlaspickhandball.hu)

 

Herbert Gábor eddig csak férfiak között mozgott, edzőként foglalkozott fiatalokkal, míg a MOL-PICK Szegednél utánpótlás szakmai igazgató is volt. Ezzel párhuzamosan érkezett a már említett algyői felkérés, ahol két szezonon át edzősködött.

Női vonalon Orosházán debütál, így a bajnokságról és a csapatokról még nem rendelkezik kellő ismerettel, de a jelenlegi helyzetben korábbi mérkőzések felvételeivel igyekszik ezt behozni. Bízik benne, hogy új impulzust ad majd a lányoknak, kihívásként tekint erre a feladatra.

– Magammal szemben az elvárásom, hogy fejlődjek. Mindenképp egy újabb lépcsőfok számomra, hogy közel profi csapattal tudok dolgozni Orosházán, hiszen itt több edzésre van lehetőségem Algyőhöz képest. Mindenképpen meg kell várnunk a következő versenykiírást, hogy konkrét célokat tudjunk megfogalmazni a csapattal szemben. Az biztos, hogy az elődeim által kialakított alapokra építve előrelépést szeretnék elérni helyezésben és játékban egyaránt – tette hozzá Herbert Gábor, aki beszélt arról is, hogy milyen elképzelései vannak a kézilabdáról. Milyen arculatú ONKC-t láthatunk a jövőben.

– Mondhatnék ilyen általánosságokat, amit minden edző elmond: küzdő, szerethető csapatot fognak látni, de ezzel eddig se volt probléma. Én abban hiszek, hogy mindent előre meg kell tervezni. Remélem, hogy egy nagyon szervezett csapat leszünk. Bízom benne, hogy úgy fogunk együttműködni a lányokkal, hogy közben élvezzük a közös munkát, hiszen ez egy játék – fogalmazott Herbert Gábor.

Az edző személye mellett természetesen a játékoskeretben is várhatóak változások. A következő időszakban ezekről is folyamatosan beszámolnak majd.

 

További programok »

FEL