Kézilabda: az orosháziak nem tudták megszorongatni az FTC-t

2020. november 15. 09:52 | Papp Ádám Sándor

A Ferencváros otthonában lépett pályára az orosházi női kézilabda csapat az NB I/B osztályában, szombat este.

Visszatért Tóth Sára, Antal Jenifer és Mikula Dóra is az orosháziak együttesébe, ugyan még elmaradnak korábbi versenyformájuktól. Nem számíthatott azonban Nemes Nóra, Papp Eszter, illetve Kenyeres Barbara és Gabnai Alexandra és Szabó Dorina játékára sem Herbert Gábor vezetőedző.

A Fradi kezdte jobban a találkozót, négy perc játék után már 5-2 állt az Elek Gyula Aréna eredményjelzőjén. Az orosházi védelem nem működött igazán jól, Cseh kapus tehetetlen volt a ferencvárosi lövésekkel szemben. A 13. minutumban már hat gól volt a két csapat között, amelyet a 20. percre sikerült négy gólra csökkenteni. Ekkor kért időt a hazai csapat és egy 6-2-es szériával elhúzott. Már a félidőben jelentős fórt szereztek a fiatal fradisták, 23-12-es félidei állásnál vonultak öltözőbe az együttesek.

A szünetben sem sikerült felráznia a csapatot Herbert Gábornak. A vendég hibákat azonnal kihasználták a fővárosiak, aminek köszönhetően folyamatosan nőtt a két gárda közti különbség. Végül 40-26-os hazai sikerrel ért véget a találkozó.

FTC U20 – OXXO Energy Orosházi NKC 40-26 (23-12)

NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Budapest, zárt kapus.

Vezette: Cseszregi Bence, Sipos József.

Orosháza: Cseh – Moharos 1, Tóth 4, Márczy 10, Magó 1, Maláti 4, Horváth. Cserék: Gedó (kapus), Bíró 3, Ács 1, Antal 2, Mikula. Vezetőedző: Herbert Gábor.

– Tudtuk, hogy a Fradi a gyors játékra, lerohanásokra épít, de szinte semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk. Nagyon szégyellem magam a vereség miatt – nyilatkozta a találkozót követően Herbert Gábor.

Az Orosházára jövőhéten sem vár könnyű feladat, hiszen a bajnokaspiráns Vasas SC érkezik az Eötvös-csarnokba.

További programok »

Sport

Atlétika: Csabai futó is szerepet kap a csapat Eb-n

A hétvégén rendezik az atlétikai csapat Európa-bajnokságot, amelynek harmadik vonalában a magyar együttes is harcba száll a feljutásért a bulgáriai Stara Zagorában. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club színeit Nadj Levente képviseli majd a viadalon a 4x400 méteres váltóban.
12:11
FEL