Nagy-Huszein Tibor a DK jelöltje Békés 1-es számú választókerületében

A Demokratikus Koalíció helyi szervezete bemutatta Békés megye 1-es számú választókerületének országgyűlésiképviselő-jelöltjét. Nagy-Huszein Tibor országos alelnököt, a DK agrár- és vidékfejlesztési kabinetjének elnökét indítják.

A jelölt korábban a bankszektorban tevékenykedett, részt vett például az első hazai jelzálog-hitelintézet előkészítésében, működésének elindításában. Élete középpontjában azonban az agrárium áll, most is családi gazdaságukban dolgozik, valamint vetőmagok exportra termeltetésével foglalkozik.

1993-ban kiszállt a politikából, de 2013-ban csatlakozott a Demokratikus Koalícióhoz, elmondása szerint azért, hogy segítsen visszavezetni az országot arra az útra, amiért a rendszerváltás idején oly sokat tettek. Nagy-Huszein Tibor, a folyamatban levő ellenzéki tárgyalások miatt egyelőre jelölt-jelöltnek tekinti magát.

– Jelenleg folynak a tárgyalások az ellenzéki pártok között a koordinált indulásról, ami azt jelenti, hogy minden választókerületben a legesélyesebb jelölt álljon majd szembe a Fidesz és a Jobbik képviselő-jelöltével. A Demokratikus Koalíció Békés 1-es számú választókerületben erre a posztra engem ajánlott, ezzel az ajánlattal veszünk részt a tárgyalásokban – jegyezte meg Nagy-Huszein Tibor.

A jelölt a Csongrád megyei Balástyán él, korábban négy évig lakott a békési megyeszékhelyen. Mint az Árgyelán György választókerületi elnök elmondta, a Demokratikus Koalíció kiemelt jelentőséget tulajdonít Békéscsabának, mint az egyik fejlesztésre érdemes vidéki városnak, ezért döntöttek úgy, hogy itt az országos alelnök, az agrárkabinet elnöke induljon.

Nagy-Huszein Tibor elképzelései között szerepelt az infrastruktúra fejlesztése egyebek mellett annak érdekében, hogy a vállalkozói szféra megélénküljön, az élelmiszeripar fejlesztése, valamint az egészségügy helyzetének a javítása is.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , ,