Nagy érdeklődés kísérte a békéscsabai mozdonyparádét

2021. szeptember 27. 14:27 | Hidvégi Dávid

Nagy sikerrel zajlott hétvégén a 17. Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás és Mozdonyparádé, amit a VOKE Békéscsabai Vasutas Művelődési Ház szervez minden évben. Az érdeklődők a mozdonyok vezetőállását is megnézhették belülről, amire egy normál üzemű napon nem lehetne lehetőség.

Szombaton sokan összegyűltek a békéscsabai vasútállomás rakodó vágányainál, ahová a mozdonyokat állították ki. Többen megálltak egy közös fényképre a gépek mellett, a gyerekeken és a felnőtteken is látszódott, hogy kifejezetten élvezik a nem mindennapos programot. A mozdonyok belső tereit is megnézhették a gyermekek, akik így megcsodálhatták milyen a mozdonyvezetők munkája. Szombaton kora délutánig több, mint ezren látogattak ki a mozdonyparádéra, amit több hónappal ezelőtt kezdtek el szervezni.

– Szervezéskor mindig meghívót küldünk a MÁV cégcsoport tagjainak, valamint a magánvasúti társaságoknak és arra kérjük őket, hogy delegáljanak mozdonyokat erre a napra. A lehetőségeikhez mérten, szabad kapacitástól függően kapjuk mindig a mozdonyokat. Számunkra is mindig meglepetés, hogy milyen vonatok, mozdonyok érkeztek – fogalmazott a VOKE Békéscsabai Vasutas Művelődési Háza intézményvezetője, Kucseráné Szabó Mária.

A mozdonyparádé mellett makettkiállítást is megtekinthettek az érdeklődők két helyen, az állomás várótermében és a vasutas művelődési házban. Nem csak itthonról érkeztek modellezők, hanem Szlovákiából is, így nemzetközivé vált a rendezvény.

 

Galéria

További programok »

FEL