Műszaki mentés miatt nagyobb zajra számíthatnak a sportcsarnok környékén élők

2022. augusztus 24. 16:06 | behir.hu

Egy műszaki hiba miatt beszakadt fúrócső mentési munkálatai zajlanak, ezért a környéken élőknek nagyobb zajra kell számítania a csabai sportcsarnoknál.

A projektkoordinátor szerda délutáni tájékoztatása szerint mélyült a BCS-GV-2 jelű visszasajtoló kút a „Geotermikus hőhasznosítás Békéscsabán” tárgyú projekt részeként, méghozzá a Békéscsabai Városi Sportcsarnoktól Észak-Nyugatra fekvő területen. Az elkészült kútnál jelenleg egy műszaki hiba miatt beszakadt fúrócső (fúrószár) mentési munkálatai folynak.

Még egy kilenc méter hosszúságú, megszorult fúrócsövet kell a felszínre hozni, amely időnként a szokványosnál nagyobb, hirtelen, előre nem jelezhető zajjal jár.

Mint írták, a fúrószár kimentésének időtartama nehezen becsülhető meg pontosan, a szakemberek jobb esetben néhány nap alatt végezhetnek, de rosszabb esetben a munka egy-két hétig is eltarthat.

 

További programok »

Itthon

Hétvégén többfelé kell esőre, zárporra, zivatarra számítani

Pénteken még száraz, meleg idő várható, de hétvégén már többfelé várható eső, zárpor, zivatar és erős szél. A hőmérséklet a tartósabban csapadékos tájakon jelentősen visszaesik, de keleten, délkeleten még marad a nyáriasan meleg, 30 Celsius-fok körüli maximum-hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.
19:04
FEL