Munkácsy-szobrok: Most ön is elmondhatja véleményét!

2019. április 9. 15:55 | Varga Diána

A Modern Városok Program részeként Munkácsy Mihály örökségét ápoló és népszerűsítő Munkácsy-negyed fejlesztési projektben 5 köztéri szobrot állítanának fel a megyeszékhely frekventált pontjain. Az alkotások a festőóriást, neves alkotásait jelenítenék meg.

Az önkormányzat pályázatot hirdetett a szobrok elkészítésére, a felhívásra 34 pályamű érkezett, melyet 9 főből álló helyi, illetve a Magyar Alkotóművészeti Nonprofit Kft. által delegált szobrászokból és művészettörténészből álló független zsűri bírált. A köztéri alkotások elkészítésére és a felmerülő egyéb költségekre 50 millió forint áll rendelkezésre.

A képviselők egyelőre nem döntöttek egyik terv mellett sem, hanem arról határoztak, hogy a maketteket a lakosság is megtekintheti. Ezek közül mutatunk önöknek néhányat!

 

Ha személyesen is megtekintené az alkotásokat, azt a békéscsabai városháza dísztermében teheti meg április 11, csütörtök délután 15 óráig!  Az észrevételeket, javaslatokat április 26-ig, az alábbi elérhetőségeken tehetik meg: Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. Név: Babcsákné Solymosi Tímea projektmenedzser; e-mail: babcsakne@bcsvarosfejlesztes.hu, telefon: 06 66 510-581

 

 

A Munkácsy-szobrok a városháza dísztetmében tekinthetők meg. Fotó: behir.hu/V.D.

 

 

SCULPTOR 2. Fotó: behir.hu

 

TAMA 03. Fotó: behir.hu

 

AKTÍV INAS. Fotó: behir.hu

 

ZÓRA 3. Fotó: behir.hu

 

FONTANA 2. Fotó: behir.hu

 

Békés. Fotó: behir.hu

 

EBANO. Fotó: behir.hu

 

TÉKA. Fotó: behir.hu

 

MANNA. Fotó: behir.hu

 

XIX. SZÁZAD. Fotó: behir.hu

 

EXEMPLI. Fotó: behir.hu

 

SCULPTOR 3. Fotó: behir.hu

 

KAPU. Fotó: behir.hu

 

TAMA 4. Fotó: behir.hu

 

HIÚZ. Fotó: behir.hu

 

SZAHMEI. Fotó: behir.hu

 

TAMA 2. Fotó: behir.hu

 

PILIS. Fotó: behir.hu

 

CIBÓKA. Fotó: behir.hu

 

MM 10. Fotó: behir.hu

További programok »

FEL