Három köztéri szoborral gazdagodik a Munkácsy-negyed

2021. február 6. 12:03 | behir.hu

Szarvas Péter polgármesteri hatáskörben döntött arról, hogy melyik három terv alapján készülhetnek el azok a szobrok, amelyek a Munkácsy-negyedben kapnak majd helyet.

"Közgyűlés jogkörét ellátva hoztam polgármesteri döntést melyik három Munkácsy Mihály alkotásait megidéző szabadtéri szobor kerül kihelyezésre a művész életében, munkásságában nagy szerepet játszó épületek és parkok közelében" – írta szombaton közösségi oldalán Békéscsaba polgármestere. 

Ennek értelmében három alkotást választott ki: egy egész alakos Munkács Mihály szobrot, amely a festő nevét viseő múzeumnál kap majd helyet, egy bronzból készülő, egész alakos, az Ásító inast ábrázoló pályamunkát, amely várhatóan a Deák utcát a József Attila utcával összekötő hídnál kap majd helyet, valamint egy, a Rőzsehordó nőt megformáló munkát, amely a tervek szerint az Aradi vértanúk ligetében áll majd. A kiválasztott alkotások címlapképünkön láthatók. 

A szobrok várhatóan 2022 első felében kerülhetnek a helyükre, ahol a kormányzati támogatásból megvalósuló Munkácsy Mihály örökségét ápoló kulturális negyed kedvelt látványosságai lehetnek. A Munkácsy-negyedről ide kattintva olvashat további részleteket.
 

További programok »

Kultúra

Békés vármegye egyik legnagyobb mesélőjéről meséltek a Kupakban

Egyszer Schéner Mihály… címmel, a békéscsabai Meseház kihelyezett részlegében, a Kupak Sörözőben rendezték meg a World Storytelling Day-t, azaz a történetmesélés világnapját. Ezúttal nem a Mester történetei elevenedtek meg, hanem barátai, ismerősei, de leginkább a hódolói meséltek a medgyesegyházi születésű polihisztorról.
2023. március 21. 14:58
FEL