Multifunkcionális csarnokkal és egy sportuszodával gazdagodhat a megyeszékhely

2019. január 19. 08:34 | Szendi Rita

Sportuszoda és sportcsarnok épül a Modern Városok Programjának köszönhetően Békéscsabán. A beruházás jelenleg a tervezés szakaszában tart, és előreláthatólag jövőre írhatják ki a közbeszerzést.

 

 

A multifunkcionális sportcsarnok és uszoda a Városi Sportcsarnok mellett épül majd. Jelenleg a tervezés első szakasza zajlik, ekkor derült ki, hogy több területre lesz szükség a két épület megépítéséhez.

– Most egy részletes megvalósíthatósági tanulmány készül, amely azt taglalja különböző változatokkal együtt, hogy az épület milyen módon helyezhető el ezen a területen, szükséges-e telekvásárlás vagy nem, illetve a sportegyesületek és az egyéb sport szakmai elvárások alapján milyen létesítmény az, amely szükséges – fejtette ki a MLR Studio Kft. ügyvezetője és építészmérnöke, Molnár Zoltán Gyula.

Az elképzelések szerint a két sportlétesítmény megépítése nagyobb versenyek megszervezését és a különböző sportágak edzéseit, versenyeit segíti majd elő. Míg az uszoda egy kizárólag sportversenyre alkalmas épület lesz, addig a csarnokban koncerteket és más rendezvényeket is szerveznének majd.

– Az engedélyes és kiviteli tervek 2020-ra készülhetnek el, ezt követően kezdődnek az építkezések, melyre még fix dátum nincsen. Először azt kell látnunk, hogy milyen tervek születnek, mennyi a forrásigénye a két objektumnak és ezt követően lesz kormány döntés, az építkezés majd akkor indulhat meg – tájékoztatott Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

A polgármester azt is elmondta, hogy a két létesítmény mellett egy napkollektor parkot is kialakítanának, ezzel elősegítve a villamosenergia előteremtését.

További programok »

FEL