MSZP: Kiemelten fontos a gazdasági környezet és az infrastruktúra fejlesztése

2016. február 27. 09:45 | Mikóczy Erika

A közgyűlés több mint 10 órán át tartott, annak ellenére, hogy érdemi változtatások az előterjesztésekben nem igazán voltak – kezdte Miklós Attila az MSZP közgyűlés utáni tájékoztatóját.

Miklós Attila az oktatási kerekasztal kapcsán elmondta, hogy az nem teljes, hisz a tanulók, a szülők és az intézményekben dolgozók sem ülnek ott ezeken e megbeszéléseken.  

– A KLIK beszámolójából nem derült ki, hogy milyen feltételekkel, milyen eszközökkel és anyagi kondíciókkal látják el feladataikat a csabai tankerületben. A KLIK vagy a szakképzési centrumok helyett a város sokkal jobb gazdája tudna lenni az intézményeknek – jelentette ki a képviselő.

Fülöp Csaba beszélt arról, hogy konszenzusos költségvetés született, amelyben benne vannak olyan, az MSZP által fontosnak tartott területek, mint az infrastruktúra, valamint a vállalkozói, gazdasági környezet fejlesztése.

Megjegyezte, hogy az infrastruktúra terén nagy előrelépést hozhat a 2 milliárdos útfejlesztés. Emellett van a költségvetésben egy 100 millió forintos forrás, amit a választókerületek között osztanak fel, pályázni is lehet, és a TOP-keret egy része szintén az infrastruktúra fejlesztését segítheti.

– Kiemelten fontosnak tartjuk a gazdasági vállalkozói környezet fejlesztését, a helyi vállalkozások erősítését. Örömmel látjuk, hogy a korábbi kezdeményezéseink – befektetői kézikönyv, a vállalkozói kerekasztal, a vállalkozói információs rendszer – most is teret kaptak. Új javaslattal is éltünk: hogy jöjjön létre egy online, önkéntes alapon működő karrierkövetési rendszer, amelynek az a célja, hogy a helyi munkaerő kereslet és kínálat egymásra találjon – fogalmazott Fülöp Csaba.

A képviselő beszélt arról is, hogy 852 millió forintot kíván költeni idén a város az önként vállalt feladatokra a közművelődés, az ifjúság és a sport terén, ez 130 millió forinttal több a tavalyinál.

Szintén az MSZP szívügye a sportinfrastruktúra fejlesztése, javasolták, hogy a közgyűlés 13 milliós forrást biztosítson ehhez önerőként, a közgyűlés pedig ezt még 5 millió forinttal meg is növelte.

FEL