MSZP: A magyar reformok működnek?

2016. február 11. 16:41 | Zsíros András

Szemfényvesztésnek tartja a köznevelési kerekasztalt Dr. Heim Lajosné pedagógus. Elek város alpolgármestere az MSZP Békéscsabai Szervezetének elnökével közösen tartott sajtótájékoztatón elmondta, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot szerinte teljes egészében meg kellene szüntetni.

– Én is néztem a kerekasztal beszélgetést, és egyszerűen nevetségesnek tartottam a meghívottak sorát. Úgy gondolom, hogy a kormány részéről ez egy szemfényvesztés – mondta Dr. Heim Lajosné, aki szerint nem azok vesznek részt a megbeszéléseken, akik valóban elősegítenék az oktatást. Úgy vélte, a KLIK nem alkalmas arra, hogy ellássa a feladatát. – Nem tudok mit mondani a jó képességű diákomnak, hogy hova menjen tanulni, mert nem a képesség számít, hanem az, hogy mennyire vastag a pénztárca – tette hozzá a pedagógus.

Az MSZP békéscsabai elnöke úgy fogalmazott: a KLIK által megtestesített oktatási rendszer rugalmatlanul, vízfejűként uralkodik, és nem tudja ellátni a feladatát. Miklós Attila szerint a pedagógusoknak megbecsülésre – anyagi megbecsülésre is –, bizalomra és önállóságra lenne szükségük munkájuk végzéséhez.

A magyar oktatási reformok nem működnek – összegezte az MSZP véleményét Miklós Attila.

FEL