Molcsányi Rita: A minőségi munka mellett fontos, hogy jól érzem magam a klubnál

2019. október 23. 17:07 | behir

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület szezonnyitó sajtótájékoztatóján hosszabbította meg további két évvel Molcsányi Rita szerződését, aki ezek alapján 2022. május végéig biztosan a BRSE sportolója marad. Ennek apropóján készült interjú a Kicsi becenévre hallgató játékossal.

– Hány évesen és hol kezdtél el röplabdázni? Miért emellett a sportág mellett döntöttél?

 9 éves voltam, mikor a Petőfi Utcai Általános Iskolában egy bemutató órán megismerkedtem a röplabdával, ezt követően kezdtem el edzésekre járni. Ehhez hozzá kell tenni, hogy ebben az időszakban volt egy mese a tévében, “Mila, a szupersztár”, ami miatt még inkább felkeltette a figyelmemet a röplabda. Körülbelül egy év után kezdtem el Nagy Attila csapatában játszani, majd pedig szépen végig jártam a ranglétrát.

– A szezonnyitó sajtótájékoztatón kétéves szerződést írtál alá, miért döntöttél a BRSE mellett?

Egyrészt azonosak a saját és a BRSE elképzelései, ami számomra sokat jelent. Másrészt remekül érzem magam a klubnál, itt nevelkedtem, jó kapcsolatot ápolok a szurkolóinkkal. Megbízom a klubvezetésben, van perspektíva, jövőkép. Szeretnék a jövő sikereinek részese lenni.

– Hogyan élted meg a nyári Európa-bajnokságot?

Egy nagyon hosszú felkészülési időszak után vette kezdetét az Európa-bajnokság. Felemás érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. Az, hogy a saját országunkban, hazai szurkolók előtt léphettünk pályára, az semmihez sem fogható. A játékunk és a teljesítményünk azonban elég hullámzóan alakult. Előfordult, amikor magas szinten játszottunk, de voltak olyan mérkőzések is, ahol csalódást keltett teljesítményünk.

– Túl vagytok két bajnoki fordulón, mindkét alkalommal győztesként jöhettetek le a pályáról, milyennek látod a csapategységet? Hogy érzed magad a csapatban?

Már a felkészülés során érezhető volt, hogy ez egy jó közösség lesz, mely gondosan lett összeválogatva. Persze hallottuk, hogy sokan leírtak minket, de ez csak fokozza a bizonyítási vágyunkat! Fiatal a keret, amelyben még rengeteg van. Bizonyítottuk, hogy erősek vagyunk mentálisan, tudunk küzdeni egymásért és a klubbért. Jól kezdtük a bajnokságot, de nem dőlünk hátra, hiszen sok munka vár még ránk. Örömteli, hogy a fiatalok is kaptak lehetőséget és éltek is ezzel. Ezen az úton megyünk tovább és akkor a sikerek sem maradnak el.

– Mivel töltöd a szabadidődet? 

Jelenleg a Gál Ferenc Főiskolán végzem a tanulmányaimat, levelezőn. Fontosnak tartom, hogy a jövőmre is felkészüljek. A tanulás mellett a párommal töltöm az időmet, akivel nagy filmrajongók vagyunk, ha időnk engedi eljárunk moziba. A kutyáimmal sokat foglalkozom, kikapcsol a velük eltöltött idő.

– Mik a céljaid erre a szezonra?

Erős a mezőny, de nem félünk senkitől! Képesnek tartom a csapatot, hogy messzire jusson minden sorozatban.

Forrás: Békéscsabai Röplabda Sportegyesület.

További programok »

FEL