Röplabda: Nyíregyházán vágna vissza a BRSE

2020. február 29. 06:49 | Papp Ádám Sándor

Rangadóval folytatja az Extraliga küzdelmeit a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE, szombaton. A csabai lányok Nyíregyházán szállnak ringbe a bajnokság 2. helyezett csapata ellen, ahol szeretnének revansot venni az idei két elszenvedett vereségük miatt.

A csabai lányok két vereség után szombaton újra pályára lépnek a rivális, Fatum-Nyíregyháza otthonában. A BRSE a görög Olympiacos ellen 3:1 arányban, míg a Magyar Bajnokságot vezető Kaposvár ellen szintén 3:1 arányban maradt alul. Molcsányi Ritáék azonban bizakodnak abban, hogy szombaton véget érhet a rossz széria.

– Szerintem egyre jobban összeszokik a csapat és meccsről-meccsre jobb játékot tudunk mutatni. Egy jó mérkőzésre számítok szombaton és mindenféleképpen azért megyünk oda, hogy győzzünk. A mi erősségeinkre kell koncentrálni és azokat minél jobban kihasználni – fogalmazott a csabaiak válogatott liberója.

A Nyíregyháza kispadján másfél év után újabb változás történt: a korábbi vezetőedző, Hollósy László távozott a csapat éléről. Helyét az együttes másodedzője, Németh Szabolcs vette át a szezon végéig. A csabaiak trénere elmondta: fontos, hogy saját játékukkal foglalkozzanak a mérkőzés alatt, nem pedig az ellenfélnél kialakult helyzettel.

– Elengedhetetlen, hogy a fontos, mérkőzést is befolyásoló pillanatokban mentálisan rendben legyen a csapat. Az utóbbi találkozókon nem tudtunk a szoros helyzetekben eredményesek lenni. A Nyíregyházánál új edző van és az Újpest elleni 3:0-s vereség mindenképpen fűteni fogja őket hazai pályán. Mi pedig azon leszünk, hogy a Fatum elleni negatív szériánkat megtörjük – hangsúlyozta Vasja Samec Lipicer vezetőedző. 

A Békéscsaba – Nyíregyháza mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik a Continental Arénában.

További programok »

FEL