Röplabda: Ötszettes csabai siker Nyíregyházán - galériával

2020. február 29. 20:55 | behir

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE nagy csatában, 3-2-re nyert Nyíregyházán az Extraliga szombati rangadóján.

Fatum Nyíregyháza – Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE 2:3 (-29, -20, 14, 20, -5)
Nyíregyháza, 800 néző. Vezette: Adler, Vári.
Nyíregyháza: Francesco, Vasileva, Lymareva, Varga, Pintér, Lohmann. Csere: Tóth F. (liberó), Tóth D. Vezetőedző: Németh Szabolcs
Békéscsaba: Grbic, Jerkov, Klaric, Collar, Bodovics, Pekárik. Csere: Molcsányi (liberó) Fábián, Szedmák. Vezetőedző: Vasja Samec Lipicer
Az eredmény alakulása: I. szett: 7:9, 14:16, 20:21. II. szett: 7:9, 12:14, 16:21. III. szett: 8:6, 18:9, 22:11. IV. szett: 7:6, 15:13, 21:18. V. szett: 2:6, 4:10.

Németh Szabolcs: Gratulálok a Békéscsabának, jó mérkőzést játszottunk. Csapatunk mélyről állt fel, igazolván, hogy van tartása.

Vasja Samec Lipicer: Nem ez volt az elmúlt hetek legjobb játéka, de végre a legfontosabb periódusokban csapatként küzdöttünk, aminek meg is lett az eredménye.

A hazaiak kezdték jobban a találkozót, 5:2-nél időkérésre kényszerült Vasja Samec Lipicer. Hatásosak voltak a szlovén mester intelmei, mert 6:6-nál már egyenlőt mutatott az eredményjelző. Nagy küzdelem zajlott a pályán, és pokoli izgalmakat hozott a hajrá: hol egyik, hol pedig a másik csapat vezetett egy egységgel. A Fatum hősiesen kivédekezte a vendégek több szettlabdáját, de végül Mia Jerkov ütését nem tudták hatástalanítani, így végül, ha minimális különbséggel is, de a BRSE megnyerte az első etapot (0-1)- írja a hazai szövetség beszámolója.

A második szett szabolcsi pontokkal indult, de hamar egalizált a Békéscsaba, majd magához is ragadta a kezdeményezést a vendég együttes. Lymareva termelte szorgosan a pontokat hazai oldalon, ő tartotta szettben csapatát. A vendég szívósan tartották előnyüket, a hazai nyitásrontások is a Molcsányiék malmára hajtották a vizet. Végül Bodovics Hanna pontjával lezárta a játékot a BRSE (0-2).

 

(Fotó: Kuti István)

(Fotó: Kuti István)

 

A harmadik játékrészben nagyobb csapásszámra kapcsolt a Fatum, magabiztos előnyre tett szert Németh Szabolcs együttese. Cserélt a vendégcsapat, a mérsékeltebb teljesítményt nyújtó Milagros Collar helyére Szedmák Réka állt be. Ez, valamint az időkérések sem segítettek, magabiztosan nyert a hazai csapat (1-2).

Jöhetett a negyedik játszma, ahol a Fatum ott folytatta, ahol az előző játszmában abbahagyta. Paprikás lett a hangulat, 12:6-nál a sokadik téves ítéletet reklamáló csabai vezetőedző kapott piros lapot Adler játékvezetőtől. Mindez felrázta a vendégeket, akik lépésről lépésre közelítettek, 16:15-nél már csak egy pont volt a differencia. Ennél közelebbre azonban nem sikerült kerülni, így egyenlített a Nyíregyháza (2-2).

A mindent eldöntő 5. felvonásban ismét megrázta magát a Békéscsaba. Karla Klaric bombáira nem volt ellenszere a hazaiaknak. A fegyelmezett védekezés meghozta az eredményét, 2018. május 11. után ismét nyert a Békéscsaba Nyíregyházán.

 

Galéria

További programok »

FEL