Modern Városok Program – Röplabda akadémia

Az akadémia célja, hogy európai körülmények között biztosítson karriert a magyarországi és a határon túli magyar játékosok számára.

A röplabda, a Békéscsabai Röplabda Sport Egyesületnek köszönhetően, az elmúlt esztendőkben a legsikeresebb és legnépszerűbb csapatsportág lett a városban. Országos dominanciáját a három bajnoki aranyérem is alátámasztja. Ennek is köszönhetően 900 millió forintot különítenek el a röplabda-akadémia létrehozására, amelyből 140 millió forintot infrastrukturális fejlesztésre, 110 millió forintot eszközök beszerzésére, és öt esztendőn keresztül, évente 150 millió forintot működésre szánnak.

Az akadémia célja, hogy európai körülmények között biztosítson karriert a magyarországi és a határon túli magyar játékosok számára. A rendszer lehetővé teszi majd a szakemberek Békéscsabán tartását és idevonzását, valamint továbbképzését. A bentlakásos intézmény a sportolók számára biztosítja a napi többszöri edzést és a profi egyéni képzést. A városban elérhető felsőfokú oktatás révén hosszú távú perspektívát nyújthat a békéscsabai és az érkező sportolók számára.

– Az akadémia a BRSE munkájának elismerése, hiszen ehhez hasonló projekt a magyar röplabdában még nem volt. Büszkék vagyunk, mert a beruházással a város vagyona is nő, tehát Békéscsaba is merít ebből a fejlesztésből. A közeljövőben elindítjuk az egyeztetéseket a Magyar Röplabda Szövetség illetékeseivel, hogy miként tudjuk a fejlesztést a magyar röplabda javára fordítani, de Mocsai Tamással, a Nemzeti Kézilabda Akadémia menedzser-igazgatójával is áttanulmányozzuk a pozitív tapasztalatokat – hangsúlyozta Baran Ádám, a BRSE elnöke.

Megosztás:

Címke: ,