Modern Városok Program – Kalandpark is épül a CsabaParkban

A CsabaParkot két forrásból fejleszti a város: részben a Területi Oparatív Programban, részben a Modern Városok Programban lehívható keretből.

A CsabaParkot két forrásból fejleszti a város: részben a Területi Oparatív Programban, részben a Modern Városok Programban lehívható keretből.

– A Kolbászudvar a CsabaPark első ütemben megvalósult fejlesztésének központi eleme. Itt a kolbászkészítést bemutató helyszínt szeretnénk két újabb érlelővel bővíteni a Modern Városok Program keretében, mivel a CsabaPark kolbászműhelyében előállított húsáru iránti igények a jelenlegi kapacitást jóval meghaladják. A CsabaParkba látogatók ráadásul lehetőséget kaphatnak a saját kolbászuk elkészítésére az év bármely szakában – mondta el Hanó Miklós.

Az alpolgármester hozzátette: a kolbász mellett a világszerte ismert és termesztett Csabagyöngye szőlő is méltán népszerű. Hogy erről minél többen tudhassanak meg az érdeklődők, a Körte soron létrehoznak majd egy látogatóközpontot, tematikus játszóparkkal, műanyag sípályával, hófánk-pályával, kanopy-pályával, mászó-fallal, kötélpályával. Ezen kívül interaktív szórakoztató helyszínek lesznek a teljes CsabaPark területén, amely a Dottó kisvonattal is megközelíthetővé válik.

Hanó Miklós alpolgármester elmondta, számos olyan funkcióval bővülhet a CsabaPark, amelyre a TOP-keretből nem nyújthattak be pályázatot.

– A Modern Városok Programban fejlesztjük a gasztro-sétányt, amely mellett a hagyományos kézi mesterségek bemutatását szolgáló területek alakíthatók ki – mondta Hanó Miklós. – Műanyag burkolatú, 4-5 kilométer hosszú futópálya-burkolatot is építünk a parkerdőben, amely mind az amatőr mind pedig a profi atléták részére megfelelő helyet biztosít a sportolásra. S ugyancsak cél egy jégpálya építése is.

 

Megosztás:

Címke: ,