Modern Városok Program- az LMP szemszögéből

A Modern Városok Program szerződésének aláírása kapcsán tartott hétfőn sajtótájékoztatót Takács Péter.

A holnapi miniszterelnöki látogatás és a Modern Városok Program szerződésének aláírása kapcsán tartott hétfőn sajtótájékoztatót Takács Péter. Az LMP önkormányzati képviselője elmondta: az előző közgyűlésen nem esett szó erről a fontos eseményről és nem lehet tudni, hogy Szarvas Péter polgármester mit fog előterjeszteni. A sajtótájékoztató után derült ki, hogy Orbán Viktor elhalasztotta a látogatást.

Takács Péter elmondta, egy évvel ezelőtt Szarvas Péter polgármester minden városi képviselőt megkért arra, hogy mondják el a véleményüket, javaslataikat a Modern Városok Programmal, a lehetséges fejlesztésekkel kapcsolatban.

– Mi a gazdaságfejlesztésre, a gazdaság élénkítésre és az élelmiszerfeldolgozás újraindítására helyeztük a hangsúlyt – mondta a képviselő. – Többszörösen hátrányos helyzetű régió vagyunk. Köztudott, hogy 2001 és 2013 között a legnagyobb népességcsökkenés Békés megyében volt, ezzel megelőztük Borsodot és Nógrádot. Hozzátette, a dél-alföldi régió szerepel az európai régiók húsz legszegényebbje között. A Békés megyei átlagbér pedig negyven százalékkal kevesebb mint az országos. Ezért komoly segítségre van szükség a felzárkóztatáshoz – fogalmazott a képviselő. Takács Péter abban bízik, hogy Békéscsaba is kap támogatást, hiszen azokban a megye jogú városokban, ahova ellátogatott a miniszterelnök, komoly összegeket adtak. Kecskemét 25 milliárd forintot kapott kis- és középvállalkozások fejlesztésére egy alap létrehozására – mondta el Takács Péter, aki hozzátette, legalább ekkora pénzügyi segítség kéne városunknak például az itteni élelmiszer feldolgozó ipar újraindítására.

 

Megosztás:

Címke: , ,