Modern nyugdíjas apartmanház nyílt Újkígyóson

2018. október 11. 16:36 | Szendi Rita

Huszonhét, egy- és kétágyas apartmanszobát alakítottak ki Újkígyóson szépkorúak részére. Az apartmanház létrehozásával nyolc új munkahelyet teremtettek a településen.

 

 

Több, mint 400 négyzetméteres alapterülettel várja lakóit a Szivárvány Nyugdíjas Apartmanház. Az épületben 24 órás ügyelet, valamint szakképzett személyzet gondoskodik majd az otthonban élőkről.

– Ez az intézmény egy modern, 21. századi létesítmény, amely 27 egy- és kétágyas, apartman jellegű lakószobákkal várja leendő lakóit, ami minden igényt kielégít. Bízunk benne, hogy mindenki az otthonának fogja érezni – mondta el a Szivárvány Nyugdíjas Apartmanház vezetője, Busi Tímea.

Az épület minden részében akadálymentesített közlekedést biztosítanak, valamint lift is segíti az emeletre való feljutást.

 

Fotó: Kugyelka Attila

 

A Békés megyei kormánymegbízott köszöntőjében elmondta: mindenkinek kötelessége azokról gondoskodni, akik megteremtették a jövőt.

– A kormány számára rendkívül fontos a szociális intézmények fejlesztése és fejlődése, erre külön támogatási keret áll rendelkezésre, amelynek az a célja, hogy szakképzett emberek gondoskodjanak az idősekről. Nagy örömmel hallottam, hogy ez a tervek szerint itt is így lesz. Ma Magyarországon 37 ezer emberről gondoskodik az állam nappali ellátásban és 55 ezer ember él bentlakásos intézményben – fogalmazott Takács Árpád. A kormánymegbízott hangsúlyozta: több új munkahelyet is teremtettek Újkígyóson ezzel a beruházással.

A térség országgyűlési képviselője beszédében kiemelte: az utóbbi években nőtt a születéskor várható élettartam.

– Körülbelül hatszázezer ember él egyedül Magyarországon. Itt arra is lesz lehetőség, hogy ne csak egyedül költözzön majd ide valaki, hanem akár egy házaspár az élete utolsó éveit töltse itt. Látszik, hogy ezzel a korosztállyal kapcsolatban nagyon sok felelősségünk van – fejtette ki Herczeg Tamás.

A tervek szerint a nyugdíjas ház lakói november elején költözhetnek be.

További programok »

FEL