Újkígyósra látogatott az irodalmi est

2017. szeptember 19. 18:55 | Horváth Szabolcs

Az Arany János-bicentenárium alkalmából ezúttal Újkígyósra utazott a Békéscsabai Irodalmi Estek rendezvénysorozata. Hazánk legnagyobb szókincsű költőjétől hallhattak klasszikusokat az érdeklődők Komlóssy Kata és Presits Tamás színművészek előadásában.

Az irodalmi est alapgondolata több mint tíz évvel ezelőtt Frankó Attila fejében fogalmazódott meg. A főszervező azóta nemcsak klasszikus írásokat, hanem a kortárs költészet műveit is felvette a pódium est repertoárjába. Herczeg Tamás tanácsnok – aki már a kezdetektől költőként is szerepel az esten - azt mondta: fontos, hogy minél több helyre eljusson a szépirodalom üzenete.

- A kultúra az mindenkié, ahogyan a zene, ugyanúgy a kultúra sok más ága is mindenkié. Az a jó, hogyha minél többen részesülnek ebből a kulturális jóból, amit többek között Arany János a 19. századi magyar irodalom egyik legnagyobb alakja képvisel - mondta Herczeg Tamás.

A város polgármestere bemutatta a közösségi házat, ami egykor moziként funkcionált. Szebellédi Zoltán hangsúlyozta: nagy örömére szolgál, hogy egy ilyen pódiumestet is be tud fogadni az intézmény.

- Nagyon fontos, hogy az Arany János-emlékévben a nagy magyar költőnk születésének 200. évfordulójának alkalmából méltóképpen tudjunk emlékezni és ezt köszönjük a fellépő színművészeknek – emelte ki köszöntőjében Szebellédi Zoltán.

A közönség Arany János életrajzából is hallhatott részleteket, de természetesen a költő versei játszották a főszerepet.

Az irodalmi estek stábja folytatja megyejárását. Október 2-án, Szabadkígyóson lesz a következő rendezvény, ahol Sziki Károly Arany Érdemkeresztes színművésszel egészül ki az előadók köre.

 

 

További programok »

FEL