Dr. Surján László: A keresztény kultúra megmaradása a tét

2019. május 19. 12:44 | Kovács Andrea

A keresztény kultúra megtartása a tét. A távoli kultúrából jött teljesen más értékrendet valló embereket nem Európába beengedni kell, hanem segítséget nyújtani ahhoz, hogy sajt hazájukban boldoguljanak. Erről beszélt dr. Surján László Újkígyóson. A volt európai parlamenti képviselő, a Kereszténydemokrata Néppárt tiszteletbeli elnöke, most Szebellédi Zoltán polgármester meghívására tartott lakossági fórumot.

 

 

A lakossági fórumon Herczeg Tamás országgyűlési képviselő kiemelte: dr. Surján László két cikluson keresztül volt európai parlamenti képviselő, emellett az első Antall kormány időszakában népjóléti miniszter volt. Rutinos politikus, széles látókörű polgár,  az ő szavai hitelesen képviselik a keresztény értékrend és gondolkodásmód fontosságát, és azt, hogy ennek védelme a tétje az európai parlamenti választásnak.

 

Fotó: Ujházi György

Úgy tűnik , hogy Nyugat-Európa talajt vesztett, és ez nem is csak a politikára értendő, hanem az emberek gondolkodására – hangsúlyozta dr. Surján László. A Kereszténydemokrata Néppárt tiszteletbeli elnöke hozzátette: teret kaphatnak az emberi természettel teljes mértékben ellentétes jelenségek.

– Nagyon fontos dolog a nemek egyenlősége, de nagy butaság a nemek egyformasága. Nagy problémát jelent a migráció is. Több mint fél évszázada megfogalmazták már, hogy  a világ gazdagabb felének, ahová Európa is beletartozik, óriási felelőssége van a világ szegényebb fele iránt. Amikor az emberek a televízióban látják az európai gazdagságot, persze, hogy vágynak utána. Ezt a helyzetet azonban nem úgy kell kezelni, hogy mindenkit beengedünk, Európa pillanatok alatt tönkre megy ha felelőtlenül nyitja ki kapuját. Nem a bajt kell idehozni, hanem  a megoldást oda ahol a baj van.  Európának a gondolkodásmódját kellene átalakítani, le kellene mondani a mérhetetlen vagyonról és ezt nyilván nem akarják – elemezte a  migrációs helyzetet dr. Surján László.

 

Fotó: Ujházi György

A kereszténydemokrata néppárti politikus kifejtette: most az európai parlamenti választásra leegyszerűsödik ez a kérdés. Nyilvánvalóan látszik, hogy van, aki nem látja a problémát és azt mondja, hogy nyissuk ki Európa kapuit. Van aki pedig pontosan tudja mi a veszély és azt is tudja, hogy csak első lépés az, hogy lezárjuk a határokat. A második lépés pedig az, hogy hogy odamegyünk és segítünk a bajba jutott embereken. Mint mondta, Magyarország ebben a folyamatban az élen jár. A Hungary Helps program példamutató ebben.

– Az illegális migráció elfogadhatatlan, törvénysértő, és ma éppen ez a legnagyobb kihívás a jogállamiság ellen. Európa az ébresztés állapotába jutott, a választás is egy ébresztő csengő lesz. Ha itt a józanság nagy támogatást kap, az másutt is segíti az embereket abban, hogy rájöjjenek Európa most nem jó irányba halad - szögezte le dr. Surján László.

 

További programok »

Politika

Választás 2022 - Hétfőn kell megsemmisíteni a szavazólapokat

Hétfőn meg kell semmisíteni a választási irodákban az áprilisi országgyűlési választás és népszavazás ajánlóíveit, a szavazólapokat és az egyéb választási iratokat a jegyzőkönyvek kivételével; utóbbiakat a Magyar Nemzeti Levéltárban őrzik tovább.
2022. július 3. 14:30
FEL