Modern környezetben a Mackó-Kuckó Óvoda fiataljai

2019. szeptember 26. 16:11 | Papp Ádám Sándor

Hivatalosan is átadták a felújított jaminai Mackó-Kuckó Óvodát csütörtökön délelőtt. A nevelési intézmény teljes energetikai korszerűsítésen esett át a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból elnyert bruttó 75 millió és a város által biztosított 25 millió forintból.

Az óvodások a 2017 óta az intézményben működő, sakkjátszótér komplex képességfejlesztő programból adtak ízelítőt a nagyközönségnek a hivatalos átadás előtt.

Békéscsaba alpolgármestere köszöntőbeszédében hangoztatta, hogy a pedagógusok a megyeszékhelyen kiváló oktatási és nevelési munkát végeznek, melyhez az önkormányzat modern, 21. századi körülményeket kíván teremteni.

– A szakfeladat ellátása Békéscsaba óvodáiban magas színvonalú, párját ritkítja. Országos színvonalú programokat indítottunk el és elismeréseket kaptunk. Most arra törekszünk, hogy az infrastruktúra színvonala elérje a képzés minőségét – hangsúlyozta Kiss Tibor.

Az óvoda idén 3 csoportot indított, 75 gyermekkel – tájékoztatott a Mackó Kuckó Óvoda intézményvezetője. Botta Dukátné Orczifalvi Éva kiemelte: az épület az elmúlt egy évtizedben elavultá, korszerűtlenné vált, működtetése gazdaságtalan volt, ezek indokolták a felújítást.

– A fejlesztéssel az intézmény energiahatékonyabbá vált, bízunk benne, hogy gazdaságosabban fogunk működni a jövőben. Az épület esztétikusabb és szebb lett, sok olyan beruházási elem valósult meg, amely azt segíti elő, hogy korszerű környezetben fogadjuk a gyerekeket. Az elmúlt egy év nagyon sűrű és nehézségekkel teli volt, de ezeket összefogással átvészeltük. Nagyon örülünk, hogy újra itt lehetünk – hangsúlyozta az intézményvezető. 

Az elmúlt három évben 8 óvoda épülete újult meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban elnyert támogatások révén – fogalmazott Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

– Az elmúlt évek eredménye az, hogy bölcsődék, óvodák, iskolák és idősek klubjai újultak meg. Nagyon sok volt az olyan ingatlan, amelyen energetikai korszerűsítést kellett végrehajtani. Ebben az óvodában is ez történt: a szakemberek nyílászárókat cseréltek és fűtéskorszerűsítést hajtottak végre – jelezte Herczeg Tamás.

A Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft cégvezetője elmondta, hogy hamarosan elkezdődhet a Szigligeti utcai és a Ligeti sori óvoda energetikai korszerűsítése. Dr. Sódar Anita hozzátette: jövőre a Lencsési lakótelepen elhelyezkedő, a Pásztor utcai óvoda két épületének felújítása is megkezdődhet.

Az Orosházi út 2. szám alatti, Mackó Kuckó Óvoda felújítása a TOP-6.5.1-16-BC1-2017-00004 azonosítószámú "A Békéscsaba, Orosházi út 2. (Mackó Kuckó Óvoda) és a Békéscsaba, Wlassics sétány 4/1. szám alatti (Százszorszép Művészeti Bázisóvoda) önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése" című projekt keretében valósult meg.

További programok »

FEL