Mit keres Charles Bronson a Békés megyei Tarhoson?

2020. március 2. 14:08 | D. Nagy Bence

Verekedés, lövöldözés, küzdelem vadállatokkal – ilyen és ehhez hasonló jeleneteket talán csak akciófilmekben láthat az ember. Szerencsére a fentiek valóban egy filmforgatás kedvéért zajlottak le hétfőn, a tarhosi Zenepavilon épületében, ahol maga Charles Bronson is tiszteletét tette.

Természetesen nem a 2003-ban elhunyt színészlegenda támadt fel halottaiból: a forgatáson a rá megszólalásig hasonlító Robert Bronzi - vagyis Kovács Róbert - akciózott. A Romis Film Group nemcsak egy film forgatása kapcsán érkezett Békés megyébe, Tarhoson több produkció előkészítése is hétfőn vette kezdetét. 

– Egyfelől a Bronziról készülő dokumentumfilm forgott a Zenepavilonnál, valamint két akciófilm előforgatásához kezdtünk neki amerikai producerünk, Jeff Miller felügyelete mellett. Az akciófilmek kapcsán májusban és júniusban ismét a megyébe érkezünk majd –  tájékoztatott Adam Cobbler, vagyis Varga Ádám, a Romis Film Group producere.

 

Reviczky Gábor (balra) és Adam Cobbler (jobbra)

 

A készülő Bronzi-film egyik sztárja, Reviczky Gábor is jelen volt a hétfői forgatáson.

– A filmben Bronzi főnökét játszom, aki egy akció kapcsán megsérült, így tolószékbe kényszerült. Az egyik jelenetben két fegyveres támad rá Bronzira, akiket én lövök le – emelte ki a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész.

 

Bronzi akcióban

 

A Bronziról készülő dokumentumfilmet Kembe Sorel rendezi, a forgatás központi akciójelenetét pedig Piroch Gábor kaszkadőrszakértő vezényelte le, aki számtalan hollywoodi produkcióban szerepelt dublőrként, illetve koordinátorként. Legutóbb a Pósteleken forgatott Shadow & Bone stábjával dolgozott együtt. A tarhosi forgatáson Jeff Miller amerikai producer is tiszteletét tette, aki nemrégiben fejezte be negyedik, Bronzival közös filmjét.

– Erre a forgatásra Adam Cobbler hívott meg, hogy beleláthassak a jelenleg előkészítés alatt álló filmekbe. Partnerszerződést szeretnénk kötni az akciófilmekre, és azt kell mondanom, nagyon elégedett vagyok az eddig látottakkal – fogalmazott a behir.hu kérdésére a producer.

További programok »

FEL