Misztikum és csoda - Másodjára rendezik meg a születés kiállítást Békéscsabán

2019. október 15. 17:12 | Hidvégi Dávid

Megnyitották a születés kiállítást a VOKE Békéscsabai Vasutas Művelődési Házában. A látogatók megismerhetik a terhesség és a születés folyamatát, illetve a fiatalok a biztonságos fogamzásgátlásról is információt kaphattak.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) részeként másodjára rendezték meg Békéscsabán a Születés kiállítás - a kiEGYENSÚLYozott várandósságért és szülésért elnevezésű rendezvényt. A szervező Egyensúly AE Egyesület elnöke elmondta: orvosok, védőnők és szociálismunkások segítették a rendezvény létrejöttét. Schriffertné Lócskai Henriett kiemelte: a fiatalok a kiállításon megismerhetik, hogy miként válhatnak jó anyává.

– Az Egyensúly AE Egyesület fenntartásában működő Békéscsabai Család és KarrierPONT egyik nagyon fontos eleme az, hogy a születésre és agyermeknevelésre fektessük a hangsúlyt. Ezt megtesszük egészen a fogamzásgátlás megtanításától a gyermekek felnőtté válásáig – fogalmazott az elnök.

 

Galéria

 

Herczeg Tamás elmondta: a kiállítás alapötlete Zalaegerszegről származik. Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy a rendezvény a Tiszántúlon egyedülálló.

– Megtudhatjuk, hogy milyen szokások és hagyományok élnek a magyarok körében, illetve más földrészeken hogyan kezelték és gondolkodtak a születésről, a gyermekvállalásról. Érdemes eljönni egyrészt a tizenéveseknek, másrészt a szülő, nagyszülő korban lévőknek is – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

A kiállításon látható táblák és eszközök egy részét a Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium és Kollégium, más részét az Egyensúly AE Egyesület szolgáltatta.

További programok »

Itthon

Autómentes világnap: A Kölcsey utcai ovisok is rollerre és bringára pattantak

Ha nem is világszinten, de békéscsabai viszonylatban erőteljesen felhívta a figyelmet néhány intézmény az autómentes világnap jelentőségére. Ezen a napon többek között a Kölcsey utcai ovisok is bringán, rolleren kerülték meg többször az intézményt. A kisebbek, nagyobbak és az őket kísérő rendőrök, valamint óvodapedagógusok jó időben tölthették meg jó kedvvel és zsivajjal az utcákat.
2023. szeptember 22. 15:47
FEL