Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott a csabai Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvoda

2024. március 18. 11:09 | behir.hu

A szülői közösség kezdeményezésére, Békéscsaba önkormányzatának támogatásával miniszteri elismerésben részesült a békéscsabai Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvoda kollektívája. A Miniszteri Elismerő Oklevelet, ünnepélyes keretek között vette át Pribelszki Péterné óvodavezető.

A Kölcsey Utcai es Ligeti Sori Óvoda szülői munkaközössége elismerésre terjesztette fel az óvodát. Mint azt méltatásukban megfogalmazták, az intézmény nevelőtestülete évtizedek óta kimagasló szakmai munkát folytat mindkét tagintézményében. A kollektíva egy olyan vezető mellett dolgozik, akinek a személye szakmailag és emberileg is megkérdőjelezhetetlen, és aki – helyettesére teljes mértékben támaszkodva – a munkatársaival olyan közösséget alakított ki az óvodában, amely méltó támasza a szülőknek.

A szülői munkaközösség kiemeli továbbá, hogy a gyerekek az óvoda alkalmazottainak köszönhetően örömmel, lelkesedéssel élik meg az óvodai életet, és élményekkel teli környezetben, csoportszobákban töltik a mindennapjaikat. Azon túlmenően, hogy az óvodában minden jeles napot méltóképpen megünnepelnek, nagy hangsúlyt fektetnek a magyar és a szlovák kultúra ápolására, odafigyelnek a természettel való közvetlen kapcsolatra is. Az óvoda udvarán kialakított helyszínek (bogárhotel, sünlak, madárvendéglő, odu, gyógy- és fűszernövény kert, lepkekert) rendszeres megfigyelése és gondozása révén a gyerekek testközelből ismerkedhetnek mindezzel. 

Az óvoda évek óta jó kapcsolatot ápol a Kodolányi János Egyetemmel a pedagógus továbbképzések kapcsán. Emellett az egyetem hallgatói az óvodát látogatják, ugyanis az felsőoktatái intézmény szerint az óvodában dolgozók szakmai tudása, hivatástudata, közösségépítő szerepe tanítandó példa – az egyetem is szívesen támogatta a felterjesztést.

 

                                    Pribelszki Péterné: Nagyon büszke vagyok a kollégáimra

 

Békéscsaba önkormányzata szintén emellé állt. Mint azt Szarvas Péter polgármester a támogatói nyilatkozatban kiemeli, a Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvoda a város megbecsült, a szülők és a gyerekek által kedvelt intézménye. Az ott dolgozók szakmai munkája példaértékű, és számos innovítív, újszerű, modell értékű program fűződik az intézményhez.  

Szarvas Péter megjegyzi, hogy a szülők és a gyerekek kitüntetett szeretettel gondolnak az óvodára, és nemcsak a nevelési évek alatt. Mindez annak is köszönhető, hogy összetartó, jó közösség jellemzi az óvodát, ahol igyekeznek nam mint nap élményekben gazdag, szeretetteljes, gyermekközpontú nevelői munkát végezni.

A felterjesztést és a méltatásokat figyelembe véve, kimagasló szakmai tevékenységének elismeréséül a békéscsabai Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvoda alkalmazotti közössége Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott nemzeti ünnepünkön Pintér Sándor belügyminisztertől. 

– Nagyon nagy öröm számomra, hogy kollégáim kimagasló szakmai munkáját elismeri a szülői közösség! Ez különösen értékessé teszi ezt a kitüntetést, hiszen a gyermekek boldog mosolya mellett nagyon fontos a szülők elismerése is. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, a kollégáimra – fogalmazott Pribelszki Péterné óvodavezető az oklevél átvételét követően. 

 

További programok »

FEL