Miklós Attila: Fontos a magyar emberek biztonsága

2015. november 30. 16:20 | behir.hu

Végleges leszakadás fenyegeti a tartós szegénységben élők növekvő csoportját, valamint azokat, akik dolgoznak, de mégsem képesek megélni a fizetésükből. Nekik ma esélyük sincs a felemelkedésre, mi, magyar szocialisták ezért egyértelművé tesszük: a Magyar Szocialista Párt tevékenységének középpontjában a fizetésből, a nyugdíjból élők, a kiszolgáltatottak, a nők, a diákok, a munkát keresők és családjuk érdekei állnak. Azoké, akik a szegénységből önmaguk nem képesek kitörni, és azoké is, akik a lecsúszástól félnek. Azért küzdünk, hogy a szabadság, a biztonság és az egyenlőség érvényre jusson Magyarországon. Nekünk a demokrácia, a sajtószabadság, a magánélet és a tulajdon sérthetetlensége megőrzendő, alapvető értékek.

A fontos a magyar emberek biztonsága. Az az elsődleges, hogy Magyarország polgárai békében és normális körülmények között élhessék életüket, hogy külső veszély ne fenyegesse a nyugalmukat. Így kell összhangba hozni hazánk és az Európai Unió érdekeit. Magyarországnak nyugalomra, békére, és az együttérzés, a segítőkészség újraépítésére van szüksége az agresszió és ellenségkeresés helyett. Feladatunk a demokrácia helyreállítása, a szükséges gazdasági lépések megtétele, a szociális katasztrófa elhárítása, és a bizalmat, kiszámíthatóságot újrateremtő európai, külpolitikai fordulat.

Az alternatívaállítás alapfeltétele a programalkotás, jövő júniusban nem csak megválasztjuk vezetőinket, hanem többet teszünk: lerakjuk az alapjait programunknak.

A mai, abszurdumokkal terhelt hétköznapokban szükség van egy értékalapú, egy reális és egy élhető Magyarország képére, mert ez jelent a magyar társadalomnak új reményt.


Az MSZP Békéscsabai Szervezetének nevében:

Miklós Attila, elnök

További programok »

FEL