Miért értékes a mesterlevél?

2020. november 10. 12:19 | behir.hu

Tizenegy szakmában zajlik mestervizsgáztatás ezekben a hetekben az iparkamaránál. Békés megye mindig is élen járt a mesterlevelet megszerzők számában.

A gázszerelők kezdték a vizsgát, november végéig mindenki számot ad tudásáról a mestervizsga bizottság előtt. Ha a járvány engedi, decemberben ünnepélyes keretek között tehetik le a mesteresküt és vehetik át a mesterlevelet mintegy százan.

 

Hogy miért értékes a mesterlevél?

Egyes szakmákban a tevékenység végzéséhez elengedhetetlen, de a tanulóképzéshez is szükséges. Más esetekben a hagyományokon alapuló értéke az, ami miatt sokan áldozatot hoznak érte, és megszerzik. Azokban a szakmákban, ahol nincs főiskolai szint, ez számít a szakma csúcsának, diplomájának.

Aki belevágna, már a jövő évi képzésekre is lehet előjelentkezést leadni, keresse kollégánkat: a +36-30-590-00-88-as telefonszámon.

A gázszerelők vizsgáztatásával kapcsolatos részleteket megtalálja az iparkamara honlapján.

 

További programok »

Gazdaság

Lezajlott a tiszaugi Tisza-híd próbaterhelése

Az M44 gyorsforgalmi út Tiszakürt – Lakitelek közötti szakaszának leglátványosabb műtárgya, az 556 méter hosszú új Tiszaugi-híd, melynek építése a befejezéséhez közeledik. Ennek a fázisnak az egyik legfontosabb momentuma az épülő híd próbaterhelése, ahol a műtárgy használatba vétel előtti teherbírását ellenőrzik.
12:38
FEL