Négy viharsarki festő tett mestervizsgát az iparkamaránál

2022. november 10. 14:45 | behir.hu

A szakemberek azzal, hogy visszatértek az iskolapadba és az oktatótermekbe, elsősorban a jövőjükre gondoltak.

Ebben az évben negyven szakember vett rész az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott mesterképzéseken, de önköltségesen tanfolyamra bárki jelentkezhetett – írja a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara beszámolója. Földi László (Békéscsaba), Hajdu Imre (Békés), Kerepeczki Zalán (Békéscsaba) és Tóth László (Tarhos) is így tett.

 

(Fotó: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara)

(Fotó: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara)

 

Mint korábban elmondták, valójában egyikük sem festőnek készült óvodás korában, csak az élet alakította így, ma már örülnek, hogy így alakult. Nemcsak jó festő-mázolók szerettek volna lenni, hanem gyakorlati oktatók is, amit most, hogy kézhez kapják a mesterlevelüket, meg is tehetik. A szakemberek a tanulással a jövőjükre is gondoltak, hiszen mint Hajdu Imre fogalmazott: 70 évesen már nem tud majd napi szinten létrázni, ellenben szívesen foglalkozna fiatalokkal. Tóth László szerint pedig szakmán belül is rangot jelent a mester szint, így mást is biztat a mesterképzésre.

 

További programok »

Itthon

Szarvas Város Napja – 302. születésnapját ünnepli a település

Kedden ünnepelték Szarvason a város újratelepítésének 302., és várossá nyilvánításának 58. évfordulóját. A napot a település három fontos helyszínén kezdték, az Erzsébet ligetben felavatták Sisi szobrát, majd a Letelepedési Emlékkövet koszorúzták meg az Ótemlomnál, ezt követően pedig zászlókat avattak a Történelmi Országközépnél.
2024. július 23. 16:39
FEL