Mezítlábas mendegélő a békéscsabai, Kölcsey utcai oviban

2020. május 21. 15:44 | behir

A békéscsabai Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvoda székhelyóvodájában száraz taposót alakítottak ki az óvoda dolgozói. A járófelülettel a játék mellett az egészséges életmódra nevelés is célja az intézménynek. Az ovi üde színfoltját Pribelszki Péterné, az óvoda vezetője mutatta be behir.hu-nak.

 – Intézményünkben nagyon fontosnak tartjuk, ezért mindig kiemelt szerepet kapott a kisgyermekek egészséges életmódra nevelése. A napokban elkészült, Mezítlábas mendegélő fantázianévre hallgató fejlesztés is szorosan kapcsolódik az ilyen irányú szakmai munkánkhoz – mutatja be a gyalogutat az intézményvezető.

Nincs annál nagyobb élvezet egy kisgyermek számára, mint amikor jó időben lerúghatja a cipőcskéjét és szaladgálhat a fűben, vagy tapicskolhat a homokban. Ezt a kellemes élményt szerettük volna, ha óvodásaink nemcsak nyáron, hanem tavasszal és ősszel is átélhetik. A szülők támogatásával az óvoda előkertjében alakítottuk ki a taposóösvényt.

Ez egy olyan tematikusan kialakított kis útvonal, ahol különböző járófelületeken – kavicsokon, mulcson, homokon vagy esetleg farönkökön – mezítláb sétálhatnak végig a gyerekek. Ha a Mendegélő mezítlábas ösvényen járunk, akkor a különböző felületek a talpon lévő idegvégződéseket stimulálják, s az ingerek eljutnak a szervezetbe, ahol kifejtik jótékony hatásukat. Gyermekkorban ajánlott elkezdeni a talpmasszázzsal felérő kúrát, mert javítja az egyensúlyérzéket, jótékony hatással van testtartásra, a gerincre és több probléma megelőzhető vele. De ami a legfontosabb, hogy remek szórakozást is jelenthet óvodásaink számára. Most már csak abban bízunk, hogy mihamarabb az összes gyermekünk birtokba tudja venni a játékot, és rövidesen újra a gyerekek nevetésével telik meg óvodánk udvara – mondta el a portálunknak tartott bejárás során a Pribelszki Péterné.

További programok »

Oktatás

Új szakokat indít a Gál Ferenc Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem Békéscsabán

Soha nem indult annyi alapképzés Békéscsabán, mint amennyit idén indítana a Gál Ferenc Egyetem a Szegedi Tudományegyetemmel együttműködve – jelentette be Herczeg Tamás országgyűlési képviselő a felsőoktatási intézményekkel közösen tartott sajtótájékoztatón. Szeptembertől gépészmérnök, mechatronikai mérnök és programtervező informatikus képzéseknek adhat otthon a békési megyeszékhely.
2021. augusztus 2. 14:10
FEL