Mezei Nikolett bejutott a világbajnoki döntőbe

2021. október 22. 11:08 | behir.hu

Az olaszországi Jesolóban zajló világbajnokság csütörtöki napja jelentős Békés megyei sikerekkel zárult.

A kick-box világbajnokság csütörtöki versenynapján a masters kategóriák egy részének döntője és a formagyakorlat versenynek egyéni, illetve csapatversenyei zajlottak – tájékoztatta szerkesztőségünket a Békés Megyei Harcművész Szövetség. Mint írják, ezen a napon küzdött a battonyai Mezei Nikolett az argentin Camila Canut ellen. A tét az volt, hogy ki kerül a női kick-light 65 kg-os súlycsoportjának döntőjébe. 

A békési versenyző kiváló rúgástechnikájára épített, használta mostanában egyre eredményesebb kéztechnikáját, így sorozatos hibákra kényszerítette argentín ellenfelét. Canut-ot végül leléptették, így pedig Mezei Nikolett bejutott a pénteki világbajnoki döntőbe, ahol ellenfele az olasz Nikole Varongini lesz majd. A mérkőzés 12.30-kor a 3-as páston zajlik.

Formagyakorlatban az egyéni versenyzők is helyt álltak. Puravecz Péter szövetségi kapitány – egyúttal az orosháziak vezető-edzője  így értékelt: „Az egyéni formákban a felnőtt világbajnokságon először debütáló magyar versenyzők a nagy nevek, Eugene Rashad, Gavrilov Denis, Rando Olivia, Bulhakova Olesia mögött zártak, nem sikerült a egyéni versenyszámokban dobogóra állniuk. Szakmai szemmel nézve sok tanulni- és tennivaló lesz, hogy az élvonalban táborozó versenyzőkhöz felzárkózzunk."

A szövetségi kapitány emlékeztetett: a magyar versenyzők – élve az adódó lehetőséggel – több klub versenyzőit kombinálva, két csapatot alkotva álltak tatamira. A versenyzők az egyéni számokon túl naponta gyakorolták a csapat formát, nem kis nehézségekbe ütközve. A szorgalmas munka azonban meghozta gyümölcsét, hiszen a magyar csapatok első és második helyen végeztek – sommázott Puravecz Péter.

Magyarország a csapatvilágbajnokságban a második helyen zárt (Nagy István Gábor, Brebovszky Zoltán, Zahorecz Noel); második helyen a Magyarország 1. csapat (Halustyik Cintia, Esztergomi Antónia Tamara, Mónus Viktor) léphetett a dobogóra. Az érmeket és kupákat a Magyar Kick-box Szövetség  elnöke, Galambos Péter adta át. A magyar válogatottra még 11 döntős mérkőzés vár.

További programok »

FEL