Bejutott a legjobb négy közé a kick-box vb-n Mezei Nikolett

2021. október 20. 10:07 | behir.hu

A Jesolóban zajló világbajnokságon többen is képviselik Békés megyét, a battonyai Mezei Nikolett pedig már biztosan dobogós.

A Békés Megyei Harcművész Szövetség szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint az Olaszországban zajló WAKO Kick-box világbajnokságon a második napon kemény küzdelmeket vívtak a versenyzők a dobogós helyezésekért. A magyar csapatból eddig tizenkilencen vannak érmes helyen, tizennégyen búcsúztak a világbajnokságtól.

Mezei Nikolett light-contactban balszerencsésnek bizonyult. Az első számú kiemelt német Stefanie Kemper ellen szinte végig vezetett, a végén viszont erőt vesztett és megkapta a harmadik intését. Ezzel megfordult a mérkőzés állása, így pedig a tapasztaltabb német lány kezét emelték magasra.

Nem sokkal később a kick-light szabályrendszerben a spanyol Ana Cuenca Munoz ellen küzdött meg, a battonyai versenyző itt jól érvényesítette lábtechnikáját, és combrúgásokból egyre több pontot gyűjtött. A félerős szabályos rúgások ellen a spanyol lány nem talált ellenszert és a harmadik menetben feladta a mérkőzést, így Mezei Nikolett bejutott a legjobb négy közé. Olasz Attila válogatott edző és Rádai Roland edző növendéke az argentin Camila Camut ellen csütörtökön száll ringbe.

Szerdán elkezdi szereplését a ringban Szeleczki Lilla, a mezőberényi HED-LAND Sportcsarnok SE szintén újonc válogatott versenyzője a low-kick szabályrendszer legkisebb, 48 kg-os súlycsoportjában. Ellenfele Edina Halilovic (Bosznia-Hercegovina) lesz. A tét itt is a négy közé jutás, vagyis az érmes hely. A bosnyák lány helyesen megválasztott, taktikus küzdelemmel verhető - a megyei szövetség álláspontja szerint. A mérkőzés 11 órától a 4 számú ringre van kiírva,a kamerákon itt követhető majd.  

Szerdán a formagyakorlatosok is elkezdik küzdelmeiket. A kreatív kategóriában a nők között az orosházi Esztergomi Antónia és Halustyik Cintia mutatja majd be gyakorlatát, míg a férfiaknál Brebovszki Zoltán lép majd tatamira. A lányok a kreatív fegyveres kategóriában is elindulnak majd.  A kettes számú tatamin Antónia lesz az első a hölgyek között 11 órakor.

További programok »

FEL