MEVZA Cup Final Four: A Maribor nyerte a bronzérmet

A női röplabda Közép-európai Liga négyes döntőjének második napján már az érmekért megy a csata! A játéknap első mérkőzésén a két vesztes, a BRSE-től vereséget szenvedő Mladost Zagreb és a Nova Branik Maribor csapott össze egymással.

A maratoni hosszúságú szombat után lassan gyülekeztek a drukkerek, valószínűleg mindenki a fináléra tartalékolta az energiát és a hangerőt. Az elődöntők veszteseinek azonban nem volt ideje a búslakodásra, ugyanis egy értékes medált szerezhetett az, aki jobbnak bizonyul a bronzmeccsen. Az első játszmában kiegyenlített csata folyt, a hajrában inkább a hibák domináltak, végül a szerencsésebb és kicsit pontosabb Maribor jutott előnyhöz (28:26). A kevesebbet pihenő Mladost nem adta fel és meggyőző produkcióval sokkolta a riválist és egyenlített (18:25).

 

A serlegek és az érmek már a sportcsarnokban (Fotó: Ujházi György)

 

A harmadik felvonásra lendületben maradtak a zágrábiak, ugyanis egy 10-2-es rohammal nyitottak. A Mladost összeszedettebben játszott, ráadásként a meccs labdamenetét is megnyerték, amit a csabai drukkerek is vastapssal jutalmaztak. A horvát gárda magabiztosan játszott és megfordította az összecsapást (15:25). A negyedik játék szoros küzdelmet hozott, úgy tűnt a horvátok lezárhatják négy játszmában, de a Maribor jobban koncentrált és döntő szettre mentette a meccset (25:23). A szlovén együttes épített a megszerzett lendületre és nem engedte ki a kezéből az irányítást és behúzta döntő felvonást (15:11).

A Maribor 3-2-re győzött és megszerezte a harmadik helyet a MEVZA idei kiírásában.

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,