Mariborban harcolhat a címvédésért a BRSE a MEVZA-kupában

2024. február 11. 15:21 | behir.hu

Maribor ad otthont a MEVZA-kupa idei négyes döntőjének március 2-án és 3-án. Molcsányi Ritáék a horvát Mladost Zagreb ellen lépnek pályára az elődöntőben.

A helyszín csak az országot illetően, a mezőny teljesen, míg a lebonyolítás szinte egyáltalán nem egyezik meg a 2023-as kiíráséval – idézi fel a csabai klub hivatalos oldala. A csabaiak egy évvel ezelőtt ugyanúgy a horvát Mladost Zagrebbel csaptak össze az elődöntőben, míg a másik ágon színtiszta szlovén párharcot rendeztek, ám akkor oda-visszavágós rendszerben mérkőztek meg a csapatok és így derült fény a döntősök kilétére. Idén a korábbi lebonyolításhoz visszatérve egy hétvége alatt kialakul a végső sorrend, a helyszín pedig Szlovénia második legnagyobb városa, a magyar határtól körülbelül 90 kilométerre fekvő Maribor lesz.

Március 2-án rendezik a két elődöntőt, először a BRSE játszik a Mladosttal 15.30-tól, majd 18 órától következik a két szlovén gárda, a Calcit Kamnik és a házigazda, tavalyi finalista Nova KBM Branik Maribor ütközete. A résztvevőknek nem lesz sok idejük szomorkodni vagy örömködni, ugyanis másnap 14.30-tól veszi kezdetét a bronzmeccs, 17 órától pedig jön döntő.

A csabai egyesületnél is felvetődött a rendezés ötlete, de a menedzsment végül úgy döntött, hogy a ráfordítandó összegnek máshol jobb helye lesz.

– Hosszasan mérlegeltük a pályázat beadását, hiszen Békéscsaba már számtalanszor bizonyította, hogy remek házigazdája tud lenni egy ilyen eseménynek. A sportszerető emberek és a BRSE szimpatizánsai megérdemelték volna, hogy a helyszínen tudjanak szurkolni a csapatnak, de vannak olyan tényezők, mint a pénzügyi fegyelem és gazdasági feszesség, amit nem írhat felül semmi. Az árajánlatok bekérése után láttuk, hogy a teljes rendezvény közel 10 millió forintos plusz költség lett volna, aminek nem láttuk a helyét a költségvetésünkben, ráadásul ezt néhány hét alatt kellett volna behozni. Hazardírozhattunk volna, de a klub stabilitása előrébb való. Minden körülményt figyelembe véve végül úgy döntöttünk, nem pályázunk, viszont örömteli, hogy Maribor jó helyszín, ismerjük a szervezőket, én is konzultáltam többször a klub tulajdonosával, bízunk benne, hogy minden rendben lesz a szervezéssel – indokolta a döntést Baran Ádám, a BRSE elnöke.

 

MEVZA-KUPA FINAL FOUR

Március 2. (szombat)
Elődöntők
15.30 HAOK Mladost Zagreb (horvát)–Swietelsky-Békéscsaba
18.00 OK Calcit Kamnik (szlovén)–OK Nova KBM Branik Maribor (szlovén)

Március 3. (vasárnap)
14.30 Bronzmérkőzés
17.00 Döntő

 

További programok »

FEL