Mesterséges Intelligencia Workshop és kiállítás nyílt egy helyen

2024. május 15. 11:09 | Csiffáry Zsuzsanna

Kedden délután a Békés Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ székházában nyílt kiállítás a papírfonó és a bútorfestő szakköri foglalkozásokon született alkotásokból. A kiállításmegnyitót követően a mesterséges intelligenciával kapcsolatos workshopos foglalkozásba pillanthattunk be, amelyen a civil szervezetek képviselői vettek részt.

A Békés Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ adminisztrátora tájékoztatott a kedden délután megnyílt kiállítás előzményeiről és apropójáról. Vidovenyeczné Tóth Ilona elmondta, hogy a Nemzeti Együttműködési Intézettel közösen szervezte meg az Egyensúly AE Egyesület azt a kézművesprogramját, amin heti egy-két alkalommal vehettek részt a vállalkozó szellemű kézművesek, mely program 5-5 fővel valósulhatott meg. A munkákból összeállított tárlat két hétig látogatható. 

 

Kép: Behir.hu

 

A kiállítást Herczeg Tamás országgyűlési képviselő nyitotta meg, és hangsúlyozta, hogy a nap a múlt és a jelen ötvözésében telt. Utalva a kézművesség gyakorlására és átörökítésére valamint a mesterséges intelligencia fejlődési lehetőségeire. Mint mondta nagy szükség van az ilyen jellegű foglalkozásokra.

Ugyancsak ezen a napon zajlott a mesterséges intelligenciával kapcsolatos workshop, amelyen a civil szervezetek képviselői vettek részt az intézményben. A napi tananyag szerint megismerhették a szöveg- és képgenerálás folyamatát. 

Püskiné Debreczeni Adrienn, a központ munkatársa megerősítette, hogy az esemény iránt nagy volt az érdeklődés, ezért a megye több településén megszervezik a jövőben.  A workshopot Bányi Attila, az  Ataraxia Kft. ügyvezetője tartotta, aki az általános bevezetőn túl a mesterséges intelligencia használatával a szöveggenerálás és a képalkotás világába vezette be a civil szervezetek delegáltjait. 

Galéria

 

További programok »

FEL