Messze zsongott a hálaének a Calandrella Kamarakórus karácsonyi koncertjén

2018. december 16. 08:05 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A „Harang csendül, ének zendül, messze zsong a hálaének…” Ady Endre idézet volt a mottója a Calandrella Kamarakórus ünnepi koncertjének, amelyet az Evangélikus Kistemplomban rendeztek meg. Az idén tíz éves békéscsabai kórus karácsonyi hangversenyén többek között az Alföld Quartet is közreműködött.

– Emelkedjünk fel egy kicsit lélekben a zene, az ének és a csengő szó által. Tekintsünk Őreá, a teljesre, az ajándékra – ezekkel a szavakkal nyitotta meg a Calandrella Kamarakórus koncertjét Kutyej Pál igazgató-lelkész, az Evangélikus Kistemplomban. 

Az énekkar karácsonyi koncertjén a kibővített Alföld Quartett, Rázga Áron zongoraművész és Czeglédy Katalin énekesnő is közreműködött.

– Csodálatos volt a koncert. Nagyon nagy élmény velük együtt énekelni. Tavalyi évben már egyszer sikerült velük fellépnem, és nagyon örültem az újabb felkérésnek. Gyönyörű ünnep a karácsony, és nagyon szeretem. Nagyon meghitt, és ez a mai koncert szerintem méltó képen emelte az ünnep fényét a harmadik advent vasárnapot megelőző napon – mondta el Czeglédy Katalin szólista.

Egy karácsonyi koncertet létrehozni mindig nagyon jó, mert ezek a szövegek formálják az embert és a közösséget – emelte ki Kutyejné Ablonczy Katalin. A karvezető elmondta: a karácsonyi hangverseny közreműködőivel már évek óta együtt muzsikálnak.

–Tervbe volt véve egy olyan zene, amiben mindenképpen egy bővített zenekarral szerettünk volna fellépni, aztán végül is, azt a művet el sem énekeltük. De például a Busto: Ave Mariaban tudtunk kibővített zenekarral énekelni. Mindig nagy élmény így együtt muzsikálni szerintem. Az énekkarosok is bátrabban énekelnek ha zenekari kíséretük van. Kiegészítjük egymást – hangsúlyozta Kutyejné Ablonczy Katalin. A Calandrella Kamarakórus karvezetője hozzátette: a karácsonyi fellépés nagy élmény, mivel az összes kórustag általában csak a koncerteken van egyszerre jelen, de ilyenkor mindig 100 százalékot nyújtanak.

További programok »

FEL