200 Év 200 Hang: Ünnepi hangverseny június 28-án és 29-én a nagytemplomban

2024. június 16. 19:10 | Mikóczy Erika

A Békéscsabai Evangélikus Nagytemplom felszentelésének 200. évfordulóját ünnepli június 29-30-án az evangélikus gyülekezet. Az ünnepi alkalomra a békéscsabai kórusokból és énekelni szerető csabaiakból összeállt a városi nagykórus, amely a szimfonikusok kíséretével lesz teljes. Hangversenyüket nemcsak az évfordulón, június 29-én láthatja, hallhatja a közönség, hanem már június 28-án, a nyilvános főpróbán is. A részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

A Békéscsabai Evangélikus Nagytemplom a város egyik jelképe és büszkesége, amelyet 1824. június 29-én szenteltek fel. Az ünnepi hétvégén az evangélikus gyülekezet szeretné a mai kor emberének is bemutatni a szentelést, illetve azt, hogyan adnak hálát Istennek ezért a 200 esztendőért, a nagytemplomért, a gyülekezetért és mindenért. 

Gazdag programkínálattal készülnek a hétvégére, hogy pontosan mivel, azt ide kattintva tekinthetik meg.

Mint arról korábban beszámoltunk, a hálaadó hétvége egyik különlegessége az a hangverseny lesz, amely ősbemutatót is kínál, és amelyre Kutyejné Ablonczy Katalin vezetésével hónapok óta készül a városi összkar, és Rázga Áron vezetésével készül a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar is. 

Az összkar és a zenekar a június 28-án 18 órakor kezdődő nyilvános főpróbára és a június 29-én 18 órakor kezdődő elaődásra is várja a közönséget.

Műsoron:  Händel, Vivaldi, Gjeilo, Elgar, Alföldi Csaba és Varga István művei. Énekel Békéscsaba összkara, szólót énekel Galambos Hajnalka. Közreműködik a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar. Vezényel Kutyejné Ablonczy Katalin, Ocsovszki Ildikó, Tóthné Mucsi Margit, Rázga Áron. 

A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. 

A június 28-ai főpróbára regisztrációs jegyek igényelhetők ide kattintva: https://tixa.hu/200ev_20240628
A június 29-ei koncertre regisztrációs jegyek igényelhetők ide kattintva: https://tixa.hu/200ev_20240629

 

 

További programok »

Kultúra

Bolygósztori és az Ásványok világa

A „Bolygósztori – a Naprendszer keletkezése meteorit mintákba rejtve” című kiállítás feltárja a naprendszerünk titkait. Ugyanakkor nem csak a világűrbe, hanem a Föld mélyébe is betekintünk az „Ásványok világa” című kiállítás kereteiben.
2024. július 14. 00:00
FEL