„Merjük-e felvenni egymás keresztjét?” – Városi Keresztút Békéscsabán

2019. április 6. 15:29 | behir

A hívők idén 7. alkalommal járják végig a Városi Keresztutat Békéscsabán. A Zenebarát Felebarátok közössége április 12-én, a nagypénteket megelőző pénteken ismét imádsággal, énekkel és kereszttel menetel át a megyeszékhelyen.

A Városi Keresztút résztvevői minden évben a jaminai Jézus Szíve templomtól indulnak el, hogy a régi kápolna épületét érintve, a repülőhídon keresztül, a sétálóutcát végighaladva érkezzenek meg a Páduai Szent Antal Társszékesegyházhoz.

A 14 állomásból álló városi keresztúthoz bárki csatlakozhat, aki szeretné végigjárni Krisztus szenvedéstörténetét, énekkel, imádsággal emlékezni a húsvét üzenetére. Hiszen a szervezők szerint ez egy kiváló alkalom arra, hogy a kereszténység legfontosabb ünnepére lelkiekben is megfelelően ráhangolódhassunk.

A résztvevők minden évben megfogalmaznak egy célt, idén a családokért járják végig a 14 stációból, állomásból álló keresztutat.

 

 

„Ajánljuk fel ezt a keresztutat most városunk minden lakójáért és saját családunkon belül azokért az emberekért, akik legnehezebben hordozzák keresztjüket. Mert mindenkinek van saját keresztje. Merjük-e felvenni és egymásért hordozni? Szeretnénk, ha minél többen részt vennének ezen az engesztelő ájtatosságon, melyben megtanulhatjuk Krisztustól, hogy mit jelent az értünk vállalt kereszt áldozata, mely megerősítést nyújt a szeretet jelében eggyé válni” – áll a felhívásban.

A hagyományok szerint a program záró imádsággal és szeretetvendégséggel ér majd véget.

A keresztúthoz bármely állomáson lehet csatlakozni. Fáklyát vagy gyertyát bárki hozhat magával.

 

A keresztút útvonala:

 

1.     Indulás: 17 órakor a Jézus Szíve templomtól

2.     Kertész utca – Könyves utca sarka

3.     Batsányi utca – Táncsics utcasarok

4.    Repülő híd lába, jaminai oldal

5.     Repülő híd lába, városi oldal

6.    Szabolcs utca – Andrássy út sarok

7.    Andrássy út – Andrássy Gimnázium

8.    Andrássy út – Munkácsy tér

9.    Andrássy út – Trianon emlékmű

10.  Andrássy út – „U” alakú

11.   Andrássy út – Korzó tér

12.   Szent István tér – Jókai Színház

13.   Városháza

14.  Páduai Szent Antal Társszékesegyház

 

A program végén (21 órakor) busz indul a belvárosi templomudvarból a jaminai Jézus Szíve templomhoz. Így akik a keresztutat elejétől szeretnék végigjárni, azokat visszaviszik a keresztút végén a kiindulóponthoz.

További programok »

Kultúra

Köszönjük Békéscsaba -"Bye-bye, Gulyi!"

A vírus elleni sikeres védekezést a Békéscsabai Jókai Színház társulata is szeretné megköszönni, így ingyenes nyári estekre várják a kultúrát kedvelő közönséget a TeÁtriumba. Július 20-án Gulyás Attila búcsúkoncertje zárja a "Köszönjük Békéscsaba" sorozatot.
2020. július 14. 00:00
FEL