A békéért imádkoztak a 14 állomásos városi keresztúton, Békéscsabán

2023. március 18. 09:46 | Kovács Andrea

A jaminai Jézus Szíve templomtól indult és a Páduai Antal Társszékesegyházig vezetett a Városi Keresztút, amelyet a Zenebarát-Felebarátok szervezete péntek délután tartott. A tizennégy állomásos menet Krisztus szenvedéstörténetét elevenítette fel.

A tavalyihoz hasonlóan az idei évben is a békéért és Békéscsaba lakosságáért imádkoztak a résztvevők a városi keresztúton. A jaminai katolikus templomból induló és a belvárosi nagytemplomban végződő 14 állomásos menet minden pontja Krisztus halálának történetét idézte fel.

 

(Fotó: Török Péter/behir.hu)

 

– A keresztutat nemcsak békéscsabaiak és katolikusok járták végig. Más településről is érkeztek résztvevők és a társegyházak képviselői, valamint nem hívő emberek is végig mentek az úton – mondta el kérdésünkre Földi László, az eseményt szervező Zenebarát-Felebarátok képviselője.

 

Földi lászló

Földi László, a Zenebarát-Felebarátok szervezője (Fotó: Török Péter/behir.hu)

 

Striffler Ferencné hétgyermekes édesanyaként ezidáig minden városi keresztúton részt vett.

– Felnézve az általam készített töviskoszorúra a családomért, az ő egészégükért, a gyerekek mentális fejlődéséért és azért imádkozom, hogy békében tudjon élni a családom, a városunk és a világ – fogalmazott.

 

Striffer Ferencné

Striffler Ferencné a Zenebarát-Felebarátok közösségének tagja (Fotó: Török Péter/behir.hu)

 

– Minden nehézség ellenére Isten segítségét kérem az 51 éve tartó házasságomban, a gyermekeim, az unokáim nevelésében, a közösségünkért, és azért, hogy legyen értelme az életünknek, ma és holnap is, ezekkel a gondolatokkal jártam végig a keresztutat  – árulta el a Zenebarát-Felebarátok közösségének, keresztet vívő tagja. 

 

Földi Veronika

Földi Veronika az 522. Körös Cserkészcsapat tagja (Fotó: Török Péter/behir.hu)

 

Földi Veronika az 522. Körös Cserkészcsapat tagjaként ment végig a keresztúton, közel 20 társával együtt.

– Szeretnénk valamiért, valakiért imádkozni és felajánlani ezt az utat, amely Jézus szenvedéstörténetéhez hasonlít. Ennek az útnak a megtapasztalása egy lelki fejlődés, egy találkozás volt Istennel és egy tanúságtétel volt számunkra – beszélt az út során átélt élményeikről Földi Veronika.

További programok »

FEL