Mentesítő zóna az A-B Expo épületében

2020. április 10. 11:12 | behir

A Békés Megyei Védelmi Bizottság közreműködésével mentesítő zónát alakítottak ki Békéscsaba és Gyula között.

A mentesítő zóna funkcióját és működését Kárász László megyei vezető mentőtiszt és Csendes Csaba békéscsabai állomásvezető mutatta be - számolt be Herczeg Tamás országgyűlési képviselő közöségi oldalán.

A mentesítő zóna a Covid-19 vírussal fertőzött személyek szállítását követően a mentőgépjárművek fertőtlenítésére szolgál. Egy ilyen fertőtlenítő bázis már működik Gyulán, az A-B Expo területén található Mentesítő Zónát tartalék helyszínként alakították ki, ez csak akkor lép működésbe, ha a veszélyhelyzet alakulása indokolja.

A mentesítési zónában 45-60 perc alatt tudnak teljesen fertőtleníteni egy mentőgépjárművet, s ez idő alatt a mentőszolgálat tagjai is le tudják cserélni a védőfelszerelésüket.

 

További programok »

Koronavírus

Müller Cecília: A szabályok betartásával megtarthatók az évzárók és a ballagások

Megtartotta napi tájékoztatóját az operatív törzs, amelyen ismertették a járvánnyal kapcsolatos számokat, illetve beszámoltak az enyhítésekről. Enyhítettek három országhatáron, illetve a szociális intézmények látogatási tilalmán is. A ballagások, évzárók megtarthatók, de az intézményen belül csak a diákok, illetve a tanárok, az iskolák alkalmazottai tartózkodhatnak.
2020. június 5. 12:24
FEL